Elutasították a panaszukat, továbbra is gyanúsított a drogügyben Zuzana Plačková

Férjével, René Strausszal együtt szabadlábon védekezhetnek, viszont gyanúsítottak maradnak továbbra is.

Elutasították a panaszukat, továbbra is gyanúsított a drogügyben Zuzana Plačková
Zuzana Plačková - Forrás: Markíza

A Legfőbb Ügyészség elutasította panaszukat a gyanúsítás ellen - közölte Jana Tökölyová szóvivő, hozzátéve, hogy mindkettejüket bűnszervezetben való részvétellel és drogkereskedelemmel gyanúsítják.

A NAKA tavaly szeptember végén tartott házkutatásokat több megyében, amelyek során több mint 9 kilogramm metamfetamint (pervitint) foglaltak le, ami több mint 90 ezer egyszeri adag kábítószernek felel meg, emellett fegyvereket, lőszereket, cigarettát, továbbá 70 ezer euró készpénzt is.

A razzia során elfogott 15 emberből 10-en álltak bíróság elé, közülük hatan kerültek előzetes letartóztatásba, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A Specializált Büntetőbíróság nem helyezte vizsgálati fogságba Plačkovát és férjét, ezért a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, amit aztán később visszavont. Plačková és férje így szabadlábon védekezhet.

Októberben, két héttel a letartóztatása után az előzetesben meghalt az ügy egyik gyanúsítottja, Pavol Duchoň. Ő volt a bűnszervezet raktárosa, akinél a nagy mennyiségű pervitint és készpénzt megtalálták. A Markíza úgy tudja, hgy halálát szívelégtelenség okozta. 

(TASR/Tvnoviny.sk)