Szabadlábra került Zuzana Plačková Insta-celeb és a férje

A bazini Specializált Büntetőbíróság nem helyezte vizsgálati fogságba Zuzana Strausz Plačkovát és férjét, René Strauszt, akiket kábítószer-kereskedelem és bűnszervezet fenntartásának gyanúja miatt vett őrizetbe hétfőn a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Az indoklás szerint a vád alapjául szolgáló eljárásban nincsenek olyan bizonyítékok, amelyek igazolnák a bűncselekmény elkövetését. 

Szabadlábra került Zuzana Plačková Insta-celeb és a férje
Fotó: Instagram

Az influenszer a szabadon bocsátása után arra kérte az újságírókat, hogy ne zaklassák a családját és az ismerőseit. Mint mondta, nem érzik magukat bűnösnek, további információt majd az Instagramon közöl. 

Órákkal később történetként posztolt egy bejegyzést ezzel a szöveggel: Nem kell, hogy rosszak legyenek a hétfők. Csak egy kicsit kellemetlen”. 

Férje, René szintén a közösségi oldalon nyilvánult meg. A videóban arról beszélt, hogy a rácsok mögött töltött idő volt élete legrosszabb négy napja. 

A razzia során elfogott 15 emberből csütörtökön 10-en álltak bíróság elé, amelyből végül hatan kerültek előzetes letartóztatásba, a többiek szabadlábon védekezhetnek. 

A NAKA hétfőn tartott házkutatásokat több megyében, amely során több mint 9 kilogramm metamfetamint foglaltak le, ami több mint 90 ezer egyszeri adag kábítószernek felel meg, emellett fegyvereket, lőszereket, cigarettát, továbbá 70 ezer euró készpénzt is.

tvnoviny/noviny/para