Őrizetbe vette a NAKA a szlovák Instagram-királynőt!

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hétfő reggel óta razziát tart az ország több pontján, az őrizetbe vett személyek között van az egyik legismertebb szlovák influencer, Zuzana Strausz Plačková - tudta meg elsőként a Noviny.sk, majd közölte a Markíza is.

Őrizetbe vette a NAKA a szlovák Instagram-királynőt!
Fotó: Instagram/queen.plackova

A Markíza úgy tudja, hogy a NAKA gyanúja szerint a 30 éves Plačková és férje, René Strausz, akit szintén őrizetbe vettek, hosszú ideje tagjai egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetnek, melynek galgóci vezetője van.

A kiterjedt rendőrségi akció érintett egy pozsony-főrévi (Ružinov) lakást, a Hotel Paradise nevű valóságshow-ban ismertté vált Plačkovát azonban annak annamajori (Miloslavov (Szenci járás) házában vették őrizetbe.

A Markíza úgy tudja, több mint 10 személyt tartóztattak le, köztük egy ismert galgóci vállalkozót, Miroslav Farkašt, aki csak néhány hónapja van szabadlábon. Azt megelőzően 20 hónapig ült börtönben ingatlanokkal kapcsolatos csalásokért. Ugyancsak a letartóztatottak között van egy szlovák válogatott cselgáncsozó, aki ellen már korábban is folyt eljárás kábítószerek miatt.

Az őrizetbe vett személyeket kábítószeres bűncselekményekkel és bűnszervezet működtetésével gyanúsítják.

(Markíza)