Az ügyész visszavonta a fellebbezését, szabadlábon védekezhet Zuzana Plačková és férje

A Legfelsőbb Bíróság nem foglalkozik Zuzana Strausz Plačková Insta-celeb és férje, René Strausz vizsgálati fogságba helyezésével.

Az ügyész visszavonta a fellebbezését, szabadlábon védekezhet Zuzana Plačková és férje
Fotó: TV Noviny

A Specializált Büntetőbíróság nem helyezte vizsgálati fogságba Plačkovát és férjét, akiket kábítószer-kereskedelem és bűnszervezet fenntartásának gyanúja miatt vett őrizetbe múlt héten hétfőn a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, így a páros vizsgálati fogságba helyezéséről a Legfelsőbb Bíróság döntött volna csütörtökön.

Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tárgyalásra végül nem kerítenek sort, ugyanis az ügyész visszavonta a fellebbezését. Plačková és férje így szabadlábon védekezhet.

A NAKA múlt héten hétfőn tartott házkutatásokat több megyében, amelyek során több mint 9 kilogramm metamfetamint foglaltak le, ami több mint 90 ezer egyszeri adag kábítószernek felel meg, emellett fegyvereket, lőszereket, cigarettát, továbbá 70 ezer euró készpénzt is.

A razzia során elfogott 15 emberből 10-en álltak bíróság elé, közülük hatan kerültek előzetes letartóztatásba, a többiek szabadlábon védekezhetnek.


TASR/para