Letért a felszállópályáról, majd kigyulladt egy utasszállító

camera

1

Letért a felszállópályáról, majd kigyulladt egy utasszállító

Illusztrációs felvétel: Pixabay 

Megosztás

Többen megsérültek csütörtökön a szenegáli Air Senegal légitársaság egyik bérelt utasszállító járatán, amely a dakari repülőtéren felszállás közben letért a felszállópályáról, majd kigyulladt - tájékoztatott az MTI.

A nyugat-afrikai főváros repülőtérének vezetése szerint tizenegy sérültje van az esetnek, négy embernek az állapota súlyos.

A tájékoztatás szerint 79 utas és hatfős személyzet volt a Boeing 737-es utasszállító fedélzetén. A gép Mali fővárosába, Bamakóba indult volna.

A szenegáli közlekedési minisztérium szerint a sérültek között van az egyik pilóta is. A tárca vizsgálatot rendelt el az ügyben, a repülőteret több órára lezárták.

Ez is érdekelheti

Egy héten belül ez már a harmadik olyan baleset volt, amely Boeing gépet érint. A nap folyamán Törökországban 190 embert kellett evakuálni egy utasszállítóról, amelynek orrfutóműve durrdefektet kapott landolás közben Alanya üdülővárosban – jelentette a TRT török televízió.

Szerdán pedig meghibásodás miatt orrfutómű nélkül szállt le a FedEx Airlines egyik Boeing 767-es teherszállító repülőgépe az isztambuli repülőtéren.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program