Bombafenyegetés miatt országszerte iskolákat kellett evakuálni

camera

1

Bombafenyegetés miatt országszerte iskolákat kellett evakuálni

Illusztráció (Fotó: TASR) 

Megosztás

Kedden reggel ismét bombariadó miatt ürítettek ki több iskolát.

A rendőrség közölte: a reggeli óráktól ismét bombafenyegetés miatt tart intézkedéseket több iskolában. A hatóság szerint Pozsony megyében (Malacky-i, Szenci, Bazini járás), Nyitra megyében, Trencsén megyében (Trencséni, Ilavai, Privigyei, Vágújhelyi járás), Zsolna megyében (Kysucké Nové Mesto-i, Liptószentmiklósi, Turócszentmártoni, Dolný Kubín-i járás) és Nagyszombat megyében van bombariadó számos iskolában.

A hatóság később közölte, hogy Eperjes, Kassa és Besztercebánya megyében is több iskolát kiürítettek bombariadó miatt.  

A rendőrség részletesebb információkkal egyelőre nem szolgálhat. Az embereket arra kérik, hogy ne essenek pánikba, a rendőrség mindent megtesz a gyerekek biztonsága érdekében.

Múlt héten pénteken szintén evakuálni kellett több iskolát, miután bejelentés érkezett arról, hogy Pozsony területén több intézményben is robbanószerkezetet helyeztek el. Pozsony-Óváros polgármesterének szóvivője, Veronika Gubková a TASR hírügynökséggel közölte, több óvárosi iskola is fenyegető e-mailt kapott. Néhány helyen hazaengedték a diákokat, máshol viszont az épület átkutatása után folytatódott az oktatás.

Akárcsak a múlt heti fenyegető e-mail, a mostani is orosz e-mail-címről érkezett. Az állítólagos támadó Allahot emlegeti és közli, hogy több robbanóanyag van az iskolában, és nagy támadásra készül. Arról is írt, hogy robbanószerekkel teli teherautókkal akar támadni.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program