Már tudni, mi történt a pozsonyi lakásban, ahonnan ketten kiugrottak, és amelyben holtan találtak egy gyereket

camera

1

Már tudni, mi történt a pozsonyi lakásban, ahonnan ketten kiugrottak, és amelyben holtan találtak egy gyereket

Archív felvétel - Joj TV 

Megosztás

A tavaly márciusban történt, három halálos áldozattal járó tragédia megrázta egész Szlovákiát. A rendőrség mostanra lezárta a nyomozást, kiderítették ugyanis, hogy mi történhetett.

Tavaly márciusban a ligetfalui Vyšehradská utcában egy hétemeletes lakóház előtti betonparkolóra zuhant egy férfi, akit kórházba szállítottak, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem sokkal később meghalt.

Délután három körül ugyanoda riasztották a mentőket és a rendőrséget, mert a lakóház elé zuhant egy nő is, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrök ezután kezdték keresni, hogy honnan zuhanhatott ki, és egy drón segítségével sikerült is megállapítaniuk, melyik lakásból. 16.30 környékén bejutottak a lakásba, ahol holtan találtak egy 10 éves kisfiút, a nő fiát, szúrt sebekkel a testén.

A kizuhant férfiről először úgy gondolták, hogy a nő partnere, de mint kiderült, a testvére. Később pedig az is, hogy egy világszerte elismert orvos gyerekei.

Az ügyben indított nyomozást a Markíza szerint idén március 18-án, tehát gyakorlatilag egy évvel az eset után zárták le. A férfi és a nő halála kapcsán kizárták az idegenkezűséget. “A kiskorú halála ügyében azért zárult le a nyomozás, mert a rendőrség időközben kiderítette, hogy őt a férfi gyilkolhatta meg, aki azt követően kiugrott” – árulta el Michal Szeiff rendőrségi szóvivő. A boncolás egyértelműen alátámasztotta, hogy a kisfiú halt meg elsőként, azt viszont nem lehetett tudni, hogy az anyja vagy a nagybátyja ölte meg.

A rendőrség arról nem tájékoztatott, mi lehetett a férfi indítéka a gyilkosságra. Olyan verzióval is dolgoztak, miszerint a testvérek valamilyen szektához tartoznak, de ez nem igazolódott be.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program