A smeresek legszélsőségesebb bohóca most Putyin propaganda csatornáján makog a békéről

camera

1

A smeresek legszélsőségesebb bohóca most Putyin propaganda csatornáján makog a békéről

Fotó: TASR 

Megosztás

Az Európai Unióban betiltott orosz propaganda csatorna, a Russia Today (RT) készített beszélgetést a legerősebb szlovákiai kormánypárt, a Smer "fenegyerekével". Ľuboš Blaha, aki jelenleg még a parlament alelnökeként ismert, de indul az egy hónap múlva esedékes európai parlamenti választásokon is, nem hazudtolta meg magát, és az Egyesült Államokat összeboronálta Adolf Hitlerrel.

A beszélgetés során a brüsszeli megbízatás felé kacsingató smeres képviselő kissé döcögősen, angol nyelven bírálta a NATO-t és az Európai Uniót, vezetőiket pedig háborús uszítónak nevezte. Szerinte az ukrajnai háború “a NATO és az amerikai szövetségesek az orosz határ felé történő terjeszkedése miatt tört ki”. 

Véleményezte az amerikai képviselőház által az ukránoknak megszavazott támogatást is, amit Washingtonban éppen Adolf Hitler születése napján, április 20-án fogadtak el. Úgy véli, ez “egy nagyon-nagyon vicces egybeesés”, mert emlékezhetünk “a történelemből, hogy Adolf Hitler és a ruszofóbiája olyan erős volt, hogy megtámadta a Szovjetuniót”. Éppen ezért Blaha nem hiszi, hogy “ez véletlen egybeesés” lenne.

Még arról is beszélt a kommunista jelképekkel villogó politikus, aki tavaly úgy foglalta el az új irodáját, hogy a köztársasági elnök portréját  kapásból  Che Guevara arcképére cserélte, hogy “Szlovákia megosztott, mert itt vannak a militáns oroszgyűlölők, akik ellenünk vannak, de mi többségben vagyunk, és a szlovákiai emberek többsége békét akar”. Ezért Szlovákia elutasítja, hogy “fegyvert küldjünk Ukrajnába”- hangzik a szélsőséges nézetei miatt hírhedt képviselő véleménye, aki arról is ismert, hogy 2020-ban, a koronavírus megjelenése után arra biztatta a támogatóit, hogy ha magyarul beszélő egészségügyissel találkoznának a tesztelésen, hívjanak rendőrt, mert ők idegen megszállók Szlovákiában.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program