Jaroslav Spišiak szenvedett balesetet Alistálon

camera

1

Jaroslav Spišiak szenvedett balesetet Alistálon

Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform Facebook-csoport 

Megosztás

Szombaton délután négy óra után egy családi ház betonkerítésének repült egy BMW a 63-as főút alistáli (Dunaszerdahelyi járás) szakaszán. Cikkünk megjelenése után értesültünk róla, hogy az autót Jaroslav Spišiak korábbi országos rendőrfőkapitány vezette.

Az autó tisztázatlan körülmények között lecsúszott az úttestről és nekirepült a betonkerítésnek a nyárasdi letérő sarkánál – írtuk korábban.

Jaroslav Spišiak, akinek egyébként éppen szombaton volt a névnapja, portálunknak is megerősítette a baleset tényét, és elmondta, elveszítette az irányítást kocsija felett, amikor a napellenzőt szerette volna lehajtani a kocsiban és kiesett belőle néhány papír.

Késő esti Facebook-posztjában elárulta, hogy a baleset után értesítette a rendőrséget, alkoholtesztje pedig negatív lett. Hozzátette, édesanyjától tartott hazafelé, amikor Alistálon elvakította a lemenő nap fénye. A nyárasdi letérő előtti kanyarban ezután lényegében fékezés nélkül hajtott le az útról.

“Sok év autóvezetés után is tanulság számomra, milyen – elsőre apróságoknak tűnő dolgokon – múlhat. Napszemüveget kell viselni és lehetőleg nem úgy eltárolni dolgokat, hogy azok vezetés közben ránk zuhanjanak” – fejtette ki a Facebookon.

A balesetnek ő volt az egyedüli résztvevője, és megerősítette, hogy nem sérült meg.

Az okozott anyagi kár tetemes lehet, ugyanis a BMW lerombolta a betonkerítés egy részét.

A baleseti helyszínelés idején korlátozták a forgalmat az útszakaszon.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program