Zuzana Čaputová elnöki teendői mellett szerzett egy új pasit!

Zuzana Čaputová előző kapcsolata Peter Konečný fotográfussal akkoriban ment tönkre, amikor tavaly beiktatták a köztársasági elnöki funkcióba. Most úgy tűnik, bimbózó románc alakult ki közte és egy civil aktivista között.

Zuzana Čaputová elnöki teendői mellett szerzett egy új pasit!
Zuzana Čaputová és Juraj Rizman 2017-ben, amikor mindketten a Via Iuris képviseletében gyűjtöttek aláírásokat a Mečiar-amnesztiák eltörléséért (Fotó: SITA-archív)

A 44 éves Juraj Rizman korábban a Via Iuris kampányait is szervezte, emellett a szlovákiai Greenpeace egyik arca. Miután Čaputovát megválasztották, Rizman a tanácsadói csapatának egyik tagjává vált a környezetvédelem területén. Amint munkaviszonyuk intimebbé vált, felmondott az elnöki palotában, ma pedig Juraj Šeliga (Za ľudí) parlamenti alelnök irodájában dolgozik - írja a Topky.sk.

A portál szerint az államfő sűrű teendői ellenére próbálnak minél több időt együtt tölteni, januárban például közösen vettek részt egy külföldi kiránduláson. Mindketten elváltak, de még nem élnek együtt.

Rizman Topky.sk-nak szűkszavúan elismerte viszonyukat, mely a portál szerint valamikor tavaly év végén kezdődött. "Igen, együtt vagyunk, de mivel ez nagyon személyes, engedjék meg, hogy többet erről ne nyilatkozzam" - fogalmazott.

Čaputová szóvivője, Martin Strižinec nem kívánta kommentálni az elnök magánéletét. 

A Topky.sk-nak viszont sikerült lefotóznia az elnököt párjával, amint Bazinban (Pezinok) sétálnak. A fotó megtekinthető a portál weboldalán.

(Topky.sk)