Vírustagadó álhírterjesztő trollkodta meg az oltás előtti sajtótájékoztatót, szájmaszkját lehúzva integetett a kamerába (VIDEÓ)

Az első szlovákiai koronavírus-vakcina beadása előtti sajtótájékoztatón olyan személyek is megjelentek, akiknek valószínűleg semmi keresnivalójuk nem lett volna ott.

Már csak az érvényben lévő intézkedések miatt sem, lockdown és kijárási korlátozás van ugyanis érvényben, a munkájukat végző újságírókon kívül azonban egy nő is megjelent az eseményen, aki a Facebookon terjeszti a covid- és oltásellenes álhíreit.

A Denník N az omediach.com információira hivatkozva azt írja, arról a nőről van szó, aki Nyitrán vírus- és kormányellenes tüntetésre invitálta az embereket Štefan Harabin nevével. A kék kabátban lévő illető két férfivel jelent meg az eseményen.

„Az elejétől kedve az orra alá volt húzva a szájmaszk, közben pedig közvetítette a sajtótájékoztatót. Az egyik pillanatban lefelé mutatott a hüvelykujjával, majd lehúzta az álla alá a maszkot, és belenevetett a kamerába“ – idézi a Denník N a portált. A videón a 9. perc után látható:

(Denník N/ta3/para)