Végső búcsút vett a családja Ivana Trumptól

Szerdán elkísérték utolsó útjára Ivana Trumpot, Donald Trump volt amerikai elnök volt feleségét - írja a Nový Čas.

Végső búcsút vett a családja Ivana Trumptól
Fotók: TASR/AP (A többi képért KATT a fotóra!)

Ritka pillanat volt, mert együtt mutatkozott az egész Trump család, ugyanis Donald Trump volt amerikai elnök is ott volt jelenlegi feleségével - elkísérte őket fiuk, Barron a manhattani katolikus templomban tartott szertartásra – írja a BBC News.

Ivana Trump múlt héten hunyt el 73 éves korában, miután leesett New York-i lakása lépcsőjén.

Donald és Ivana gyermekei - Ivanka, Eric és Donald Trump Jr. partnereikkel és gyermekeikkel vettek a végső búcsút, amelyre szigorú biztonság mellett került sor az Upper East Side-i St. Vincent Ferrer templomban.

Ivana Trump, aki az egykori Csehszlovákiában született, az 1980-as és 1990-es években Donald Trump mellett az amerikai közvélemény intenzív érdeklődésének tárgyává vált. A pár 15 évig volt házas (1977-1992). Miután a pár szakított, Ivana Trump kozmetikai, ékszer- és ruhaüzletet vezetett.

A család a közleményükben Ivana Trumpot sikeres üzletasszonynak, rendkívül szép nőnek, gondoskodó anyának és barátnak írta le. Trump, született Zelníčková, Zlínből származott, fiatal korában síelő volt. A bonyolult válás ellenére Ivana az elmúlt években jó kapcsolatokat ápolt volt férjével, gyakran kommunikált vele, 2016-ban pedig támogatta az elnökjelöltségét.

Nový Čas/para