Végh Bálint:...ha lezárul az ügy, kitálalok, tisztára mosom a nevem!

Ahogy arról mi is beszámoltunk még tavaly októberben, őrizetbe vette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egy dél-szlovákiai bűnözői csoport tagjait, akik rendőrnek öltözve készültek rablást végrehajtani Pozsony megye területén. Fegyvereket, rendőregyenruhákat, golyóálló mellényeket, rendőrsisakokat és -jelvényeket foglalt le a NAKA a házkutatások során. A letartóztatottak között volt a nagymegyeri Végh Bálint is, aki előadóművészként is tevékenykedett. A férfit végül szabadon engedték, a sajtó ezt akkor úgy tudta meg, hogy L.L. Junior mellett tűnt fel egy reggeli műsorban. Végh most a Blikknek nyilatkozott egy rövidet, elmondása szerint ártatlan. 

Végh Bálint:...ha lezárul az ügy, kitálalok, tisztára mosom a nevem!
Fotó: Youtube - Screenshot

"Aznap számomra is tisztázatlan dolog történt. Az ismerőseimmel volt találkozóm, és elhívtam a páromat is, aki külön autóval érkezett, hogy előtte vacsorázzunk együtt. Ő ezután hazament, mi még egy kicsit a hotelben maradtunk, majd már a parkolóban voltunk, ki-ki a saját autójánál, amikor hirtelen lecsaptak ránk. A távolabb parkoló barátom azt hitte, összeverekedtem valakivel. Annál nagyobb volt a döbbenet, amikor meglátta, hogy a NAKA az, engem elkaptak, és felé tartanak... "– idézte fel a napot a nagymegyeri férfi.

Bálint az interjúban azt is elmondta, hogy először azt hitte, hogy "egy vicc az egész." Elmondása szerint "örök nyomot hagyott bennem ez az akció."

"Aki ismer, tudja, hogy soha nem tudnék rabolni, vagy bármilyen bűncselekményt elkövetni. Nem tartom magam bűnösnek."- mondta.

A rajtaütés után Bálint 5 napig volt letartóztatásban, mint mondta, "ezt a pszichológiai hadviselést ép ésszel alig lehet kibírni." "Emberhez méltatlan módon bántak velem" - nyilatkozta. Azt az öt napot úgy írta le, hogy sem a családjával nem találkozhatott, nem tisztálkodhatott és enni sem kapott rendesen. 

A nagymegyeri férfi az ügy kapcsán ártatlannak vallja magát, szerinte csak csőbe húzták. 

"Biztos vagyok benne, hogy ezt az egészet bizonyos körök intézték ellenem, és azt is tudom, miért. Óriási szenzáció lesz, amikor végre beszélhetek róla, de egyelőre nem lehet. 

A célom most az, hogy a rendőrséggel megkössem a lehető legjobb vádalkut. Nekik elmondok mindent, és ha lezárul az ügy, kitálalok, tisztára mosom a nevem!"

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: