Vége a milliárdos médiamágnás negyedik házasságának

Válik a 91 éves Rupert Murdoch médiamágnás és 65 éves felesége, Jerry Hall színésznő, Mick Jagger volt neje – idézi az amerikai sajtót a BBC.

Vége a milliárdos médiamágnás negyedik házasságának
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A jelenlegi Murdoch negyedik válása. Hall korábban a Rolling Stones frontemberével, Mick Jaggerrel élt házasságban.

Murdoch és Hall 2016-ban, egy londoni belvárosi kastélyban házasodtak össze. Egyikük szóvivője sem erősítette meg hivatalosan a válás hírét. A New York Times szerint szakításuk meglepetésként érte a családhoz közel állókat.

A médiamágnás korábban azt mondta, hogy sok időt szeretne tölteni új feleségével. Házasságkötése idején a Twitteren pedig azt írta, hogy ő "a világ legszerencsésebb és legboldogabb embere". A New York Times információi szerint tavaly Hall nagyon kedves szavakkal illette férjét annak 90. születésnapi buliján.

Murdoch 2018-ban legidősebb fiát, Lachlant nevezte ki utódjának, emellett eladta a 21st Century Foxban való részesedésének nagy részét a Walt Disney-nek.

A texasi modellből lett színésznő korábban hosszú kapcsolatban élt Mick Jaggerrel, akitől négy gyermeke született. A pár 1990-ben, az indonéziai Balin, egy hindu esküvői szertartáson kötötte össze az életét. A házasságot kevesebb mint egy évtizeddel később érvénytelenítették a londoni Legfelsőbb Bíróságon.

Murdoch első felesége Patricia Booker ausztrál légiutas-kísérő volt, vele 1956-tól 1967-ig tartott a frigy. Második feleségével, Anna Mann skót származású újságíróval 1967-tól 1999-ig éltek házasságban. Harmadik nejével, a kínai születésű vállalkozóval, Wendi Denggel 1999-től 2014-ig voltak együtt.

BBC/para