Vallott a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított férfi

A Novozámszki Fanni meggyilkolásával gyanúsított férfi már november óta előzetes letartóztatásban van. B. László volt az, aki kicipelte az eszméletlen lányt a lakásából, amit a biztonsági kamerák felvételei is bizonytíják – írja a Blikk.

B. László ezt beismerte, azonabn kitart azon állítása mellett, hogy nem ő Fanni gyilkosa.

"Azért ment a lakására, mert alkalmazni akarta Fannit. A lány munkanélküli volt, és Laci fel tudott volna venni utána állami támogatást. Amikor László megérkezett, a lány alélt volt, ő pedig feltételezte, hogy valamilyen szer hatása alatt állhatott. Azt mondta neki egy közös ismerősük, hogy vigye a lányt egy megadott helyszínre egy megadott időpontra. Ekkor követte el a legnagyobb hibát, hogy nem a mentőket vagy a rendőröket hívta. Jóhiszeműen­ úgy gondolta, a lány sem akarná, hogy kórházba vigyék, mert akkor bajba kerülhetne ő is és az is, aki a szert Fanninak adta. Elment a megadott helyre, átadta Fannit, majd László elutazott Siófokra. Többet az ügyről nem tud. Az sem lehetetlen, hogy Fanni még életben van" – nyilatkozta a Blikknek a férfi nagybátyja, Brodmann László.

Lichy József, Fanni családjának ügyvédje rögtön reagált erre a nyilatkozatra.

"Ez egy életszerűtlen zagyvaság. Kapásból több ponton is lehet cáfolni az elhangzottakat, hiszen hogy jut be valaki egy másik ember lakásába, miért nem riasztja a mentőket, ha látja, hogy az illető rosszul van, és főleg, miért vállal olyan kockázatot, hogy odaadja ismeretleneknek? Nagyon szeretnénk tudni, hogyan ölték meg Fannit".

viaBlikk