Vajon összeméri az erejét Zuckerberg és Musk? Veszélyben a két techóriás bunyója

A Meta cég alapítója, Mark Zuckerberg  és az Twitter, újonnan az X elnevezésű platform tulajdonosa Elon Musk még júniusban megegyezett a ketrecharcban - írja a Nový Čas.

Vajon összeméri az erejét Zuckerberg és Musk? Veszélyben a két techóriás bunyója
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Mindketten posztolnak fotókat az edzésekről, de a bunyó dátuma még nincs kitűzve. Úgy tűnik, Zuckerbergnek elege van már a várakozásból, ahogy a rajongóknak is.

Mark hónapok óta szorgalmasan edz, és készül a meccsre. Időpontokat is próbált javasolni Musknak, de csak kifogásokat kapott tőle cserébe. 

"Elon nem erősíti meg a dátumot, aztán azt mondja, hogy műtétre van szüksége, és most edzést követel a hátsó udvaromban"

- panaszkodott a Meta alapítója.

Zuckerberget már demotiválta a helyzet:

"Ha Elon valaha is komolyan veszi a dátumválasztást és magát az akciót, tudja, hogyan lépjen velem kapcsolatba. Ellenkező esetben ideje továbblépni. Arra szeretnék koncentrálni, hogy olyan ellenfelekkel versenyezzek, akik komolyan veszik a sportot."

Elon válaszára nem kellett sokat várni, gyávának nevezte Zuckerberget. A megújult X platformján még egy klipet is közzétett közös beszélgetésükből.

Musk bevallotta, hogy keveset gyakorolt:

"Bár nagyon valószínűtlennek tartom a súlykülönbségünket tekintve, talán te egy mai Bruce Lee vagy, és valahogyan te fogsz nyerni."

A technológiai óriások évek óta csipkelődnek egymással. Amikor azonban Mark kijelentette, hogy szerinte a Twitter már nem működik megfelelően, Musk nagyon dühös lett. Mindketten megállapodtak abban, hogy a ketrecben kiterítik a lapjaikat.

Zuckerberg júliusban elindított új Threads platformja minden bizonnyal súlyosbította a helyzetet. Közvetlen versenytársa volt Musk Twitterének, de annak ellenére, hogy egy hét alatt akár 100 millió felhasználó regisztrált az új közösségi hálózatra, Elon meg tudta őrizni vezető helyét. Sok rajongó izgatottan várta a ketrecben vívott küzdelmet.

Még júniusban szó esett egy igazi gladiátormeccs szokatlan lehetőségéről a római Colosseum előtt egy jótékonysági akció formájában. Maga Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter állt elő ezzel az ötlettel, és ez Musknak nagyon tetszett.

Nový Čas/para