Ugye emlékszik még a Vad angyal elbűvölő mosolyára? Putyinra bizonyosan nagy hatással volt, különleges ajándékkal lepte meg a színésznőt

Orosz állampolgárságot adományozott Natalia Oreiro uruguayi-argentin énekes- és színésznőnek Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Ugye emlékszik még a Vad angyal elbűvölő mosolyára? Putyinra bizonyosan nagy hatással volt, különleges ajándékkal lepte meg a színésznőt
Natalia Oreiro (Facebook-fotó)

Az erről szóló elnöki rendelet hétfőn jelent meg az orosz online jogi közlönyben.

Vlagyimir Putyin több, mint két évtizedes elnöksége során több híresség is kapott orosz állampolgárságot. A legismertebb közülük talán Gérard Depardieu francia és Steven Segal amerikai színész.

A színésznő tavaly júniusban folyamodott a honosításért, miután a Buenos Aires-i orosz nagykövetségen a készülő látogatásával kapcsolatos formaságokat intézett, megkérdezték tőle, hogy nem akar-e orosz állampolgár lenni. A színésznő igent mondott.

Az ötlet először egy népszerű orosz éjszakai tévéshow-ban merült fel, amelynek műsorvetője, Ivan Urgant 2019-ben "a legoroszabb külföldi színésznőnek" titulálta a színésznőt. Oreiro válaszul azt mondta, hogy Oroszország elnökének meg kellene adnia számára az orosz állampolgárságot.

A 44 éves, Uruguayban született színésznő Szlovákiában és Magyarországon is ismert, elsősorban a Vad angyal című tévésorozatból. A TASZSZ-nak nyilatkozva korábban azt mondta, hogy már az első látogatása során otthon érezte magát Oroszországban, ahol Naša Natasa (A mi Natasánk) néven szervezett rajongótábora működik. Közölte, hogy hódolóitól eddig 15 szuvenír orosz útlevelet kapott ajándékba.

MTI