Uborka és cukor, vagy citromos kávé - néhány diétaötlet a sok közül, amit nem ajánlatos kipróbálni

A sok ünnepi cukros ital, édesség és rántott étel után a januárt sokan jó alkalomnak találják az újrakezdésre – idézi a The Sunt a Nový Čas.

Uborka és cukor, vagy citromos kávé - néhány diétaötlet a sok közül, amit nem ajánlatos kipróbálni
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Ez egy lehetőség, hogy változtassunk az étrendükön, és egészséges ételekkel töltsük meg a hűtőszekrényünket.

Ám ha az újévi fogadalmunk a fogyás, akkor nem a ma divatos diéták közül válasszunk. Amire szükségünk van, az az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, a rendszeres testmozgás és az idő múlásával fenntartható fogyás, nem pedig a gyors megoldások.

1. Uborka és cukor

Állítólag az uborka cukorba mártása dinnye ízt hoz létre. Sok furcsa „egészséges trendhez” hasonlóan ennek is megvan a saját #cucumberwithsugar hashtagje a közösségi médiában, és nagy feltűnést keltett a TikTokon. A kémia felelős ezért az ízteremtésért. Az uborka és a görögdinnye ugyanabból a növénycsaládból származik, és hasonló vegyületeket tartalmaznak, amelyek cukorral keverve hasonló ízt hoznak létre. Miért mártják az emberek cukorba az uborkát? Nincs erre válasz. Inkább keressünk egy zöldséget, amit szívesen fogyasztunk, vagy csak egy görögdinnyét.

2. Citromos kávé

A citrom és a kávé két szó, ami egyszerűen nem tartozik össze. Ennek ellenére azt látjuk, hogy a TikTokerek zsírégetőként citromlevet adnak a kávéjukhoz. A citromlé híres a lassú anyagcserét felgyorsító képessége miatt, míg a kávét, pontosabban a koffeint a fogyás elősegítése miatt dicsérik. E két összetevő összekeverése azonban nem hoz létre semmilyen csodaszert, és a citromos kávé nem segít a fogyásban.

3. Száraz adagolás

Használ por alakú étrend-kiegészítőt edzés előtt? Általában ezeket a szereket fogyasztás előtt folyadékkal keverik össze, így könnyen emészthető itallá alakulnak. A "száraz adagolás" azonban azt jelenti, hogy az egész kanál port egyenesen a szájba öntik, és víz, gyümölcslé vagy tej használata nélkül lenyelik. Emiatt fennállhat a fulladásveszély. Ha még nem próbálta ki, ne is tegye!


4. Öblítse le sós vízzel

Dugulás van "odalent"? Gondjai vannak az emésztéssel reggel? Mindannyian tapasztaltunk már ilyesmit. Egy új népszerű módszer jelent meg az interneten, amely segít ezen a gondon, ez a sósvíz-öblítés (vagy #saltflush). Ébredés után az emberek tengeri sóval kevert langyos vizet isznak, ezzel próbálják eltávolítani a vékonybél "iszapját", és ezzel állítólag egyidejűleg beindítják a fogyást. Azonban ez a módszer nem éget zsírt, csak a súly csökken.

5. Nehéz 75

Andy Frisella vállalkozó és író már 2019-ben előállt a "Tough 75" tervvel. Ma ezt a módszert újra felélesztették. Ez azt jelenti, hogy rengeteg szabályt kell betartani, és ez az egész folyamat 75 napig tart.

A szabályok a következők: Naponta kétszer végezzen 45 perces edzést, igyon 4,5 liter vizet, ne igyon alkoholt és ne nassoljon a diéta alatt, készítsen képeket a napi fejlődésről, olvasson el tíz oldalnyi irodalmat a személyes fejlődésről és ha megtorpan, akkor újra kezdődik a 75 nap.

Nový Čas/para