"Tudja, hogy ő adta az inspirációt a dalhoz" – szerelmi csalódás ihlette a Kiss Zenészek legújabb dalát (FOTÓK, VIDEÓ)

A szlovákiai magyar zenekar legújabb dalához készült egy izgalmas videoklip is, erről meséltek a Paraméternek.

"Tudja, hogy ő adta az inspirációt a dalhoz" – szerelmi csalódás ihlette a Kiss Zenészek legújabb dalát (FOTÓK, VIDEÓ)
Fotók: Csáky Mátyás (További képekért kattints a fotóra!)

Az alkotás, melyben érzelmek és technikai bravúrok találkoznak, titokzatos és misztikus folyamatnak tűnhet a külvilág számára. Böjtös Natália, a Kiss Zenészek együttes tagja megosztotta velünk az érzékeny és inspiráló történetet, mely mögött a "Nem értem, miért" című daluk megszületése áll.

Natália elárulta, dal megszületését egy 2020-ban történt szerelmi csalódás ihlette. Az énekesnő, mint azt mondta, mindig saját életéből meríti az inspirációt, és ez a dal sem kivétel.

A "Nem értem miért" volt az első szám, amelynek szövegét és dallamát teljesen önállóan alkotta meg, ebben pedig a zenészek, Benko Reinold és Csáky Máté komoly segítséget nyújtottak, létrehozva a zene alapjait és megvalósítva az énekesnő elképzeléseit.

A dalban rejlő inspiráció forrását nem fedték fel, de Natália elárulta, hogy az illető régóta tudja, hogy ő adta az ihletet a dalhoz.

A videoklip létrehozása október végén kezdődött, amikor Csáky Mátyás, aki a klip rendezését és forgatását vállalta, felvetett egy ötletet, melyet sok-sok megbeszélés és gondolkodás után valósítottak meg. Elmondásuk szerint a videoklip forgatása nem csupán technikai, hanem szervezési szempontból is bonyolult folyamat volt, melyben fontos szerepet játszottak az együttműködő fiatal színészek és az egész stáb lelkes munkája.

A klip egy castingot mutat be, ahol a rendező férfi karaktereket keres a saját élettörténetéhez, így képileg is megjelenítve a dal üzenetét, mely arról szól, hogy az életünk során különböző személyekkel találkozunk, akik váratlanul érkeznek és nagy hatással lehetnek az életünkre.

Az együttes az elmúlt időszakban több változáson ment keresztül, új tagokkal bővült, mint például Balla Dávid, a basszusgitáros és Szarka Máté, aki a ritmikáért felel. A zenekar jövőjében nagy remények és tervek rejlenek, de lépésről lépésre haladnak előre. Máté kiemelte az alázat és a tisztelet fontosságát, melyek nemcsak az egymás iránti, hanem a közönség és a művészet felé irányuló tiszteletben nyilvánulnak meg.

A "Nem értem, miért" című videoklipet november 25-én osztották meg a Kiss Zenészek együttes YouTube csatornáján, ígérve egy izgalmas és tartalmas képi világot, melyben a színészek próbálják lenyűgözni a főszereplőt, miközben a dal üzenetének képi megjelenítésével gazdagítják a videót. Az együttes szerint a videoklipben a fiatal srácokat kívánták megjeleníteni, hogy azok azonosulni tudjanak egy-egy karakterrel és történettel.

(Bokros Bia)