Travis Scottot és a tragédiával végződő Astroworld fesztivál szervezőit 750 millió dollárra perelték az áldozatok családjai

Travis Scottot és a tragédiával végződő Astroworld fesztivál szervezőit 750 millió dollárra perelték az áldozatok családjai
-illusztráció- (Fotó: AP)

A 10 halálos áldozat egyikének, a 21 éves Axel Acosta családja is azok közé tartozik, akik pert indtíottak az Egyesült Államoknban.

Azt állítják, Scott és a vendégsztár, Drake annak ellenére sem jött le a színpadról, hogy a beszámolók szerint "élettelen testeket vittek át a tömegen a színpadon lévők szeme láttára.

Scott azt mondta, hogy csak azután értesült a tragédiákról, hogy lejött a színpadról. Múlt héten pedig a rapper azt mondta, hogy "nagyon megviselték" a november 5-i houstoni események, és megígérte, hogy "segítséget nyújt" minden érintett családnak.

Drake, aki szintén fellépő volt az Astroworld Fesztiválon, azt nyilatkozta, hogy "megszakadt a szíve az életüket vesztesek családjaiért és barátaiért, és az emiatt szenbvedőkért is."

Az Egyesült Államokban benyújtott iratok a fesztiválszervezőket is megnevezik, mégpedig a Live Nationt, az Apple technológiai óriáscéget, amely a koncertet közvetítette; Scott lemezkiadóit, az Epic és a Cactus Jacket, a houstoni NRG Park helyszín üzemeltetőit, valamint biztonsági és egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó cégeket. 

A benyújtott periratokban az áll, hogy Acostát "agyontaposta a kontroll nélküli tömeg", és haldoklott, miközben a fellépés csaknem 40 percig folytatódott.

Scott a koncert után az Instagramon azt mondta, hogy fogalma sem volt, hogy ennyire súlyos dolgok történtek a fellépése közben.

Az egyik szervező, a Live Nation közleményében az áll, hogy továbbra is támogatják és segítik a helyi hatóságokat a folyamatban lévő nyomozásban, hogy mindenki megkaphassa a válaszokat, a magyarázatot a kérdéseire. A többi szervező nem reagált a per indításával kapcsolatban.

Több tucat pert indítottak már a túlélők és az elhunytak családjai.

BBC/para