Törpapának nevezték a férfit, mert egy házi szer használata miatt örökre belilult a bőre (VIDEÓ+FOTÓ)

Egy amerikai férfinak lila lett a bőre, mert túlzásba vitte egy házi szer használatát. Emiatt sokan Törppapanak becézték őt - írja a Topky.

Törpapának nevezték a férfit, mert egy házi szer használata miatt örökre belilult a bőre (VIDEÓ+FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

Paul Karason világszerte a címlapokra került, miután 2008-ban megjelent a Today show-ban, és elárulta, hogy sikerült szokatlan árnyalatra változtatnia bőrszínét. Elmondta, hogy több kisebb egészségügyi problémát, köztük a savas refluxot és a bőrgyulladást próbálva megoldani, ezüstkolloid-kloridot kezdett el szedni, miközben az ezüstkolloid oldattal bekente az arcát.

Azt állította, hogy a gyógyszer hatott, de szörnyű mellékhatással járt – bőre végleg kékes-ezüst színűvé változott. Amikor megkérdezték Pault, hogy mikor vette észre először, hogy valami nincs rendben, azt mondta, hogy valójában a barátja vette észre először.

Televíziós szereplése után híres lett, de nem elégedett meg a kapott becenévvel, mivel Törppapának is szólították. Egy interjúban a felesége így nyilatkozott:

"Ez egy olyan becenév volt, amelyet nem igazán szeretett. Amikor a gyerekek így szólították, nem bánta annyira. Ám ha ezt felnőttek mondták..."

Később Karason felfedte, hogy magánélete nem alakul túl jól. 

"Jelenleg olyan helyen vagyok, ahol nagyon nehéz magamra hagyatkoznom, korlátozottak az erőforrásaim és nagyon drága"

- mondta egy évvel a műsor után. Később szívproblémával küzdött, sőt, prosztatarák is kialakult nála. A rossz időszak még ezzel sem ért véget, 2012-ben elveszítette az otthonát, és kénytelen volt beköltözni egy hajléktalanszállóra.

Paul 2013-ban hunyt el, szívrohamot kapott, majd következett egy agyvérzés és tüdőgyulladás sem kímélte őt. Állítólag haláláig folytatta az ezüstkolloid használatát.

Topky/para


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: