Több mint 2 ezer keresztneve van a férfinak, amiket főleg a Bibliából választott (FOTÓK)

Furcsa világrekorddal büszkélkedhet egy új-zélandi férfi, amelyet valószínűleg soha senki nem fog megdönteni. Az 1990-es években ő lett a leghosszabb névvel rendelkező személy, akinek vezetéknéve előtt 2310 keresztnév volt - írja az Obkec.

Több mint 2 ezer keresztneve van a férfinak, amiket főleg a Bibliából választott (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Amint arról a LADBible portál is beszámolt, a férfi a rekorderi címével büszkélkedett a közösségi oldalakon, ahol még a Guinness Rekordok Könyvéből is posztolt egy tanúsítványt.

A férfi Laurence Gregory Watkins néven született. 1990. március 8-án azonban úgy döntött, hogy  megváltoztatja a nevét. Elküldte az Igazságügyi Minisztériumnak a kérelmét, amely aztán jóváhagyásra került. 2310 keresztneve és egy vezetékneve lett.

Watkins elmondta, hogy csak olyan neveket választott, amelyek jól ismert keresztény történetekből és legendákból származnak. Elmondása szerint nagyon fontos jelentéssel bírnak neki és családja számára.

Néhány évvel később bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, a világ leghosszabb névvel rendelkező személy címét ítélték oda neki. Watkins ezért létrehozott egy profilt a közösségi oldalakon és saját honlapján, ahol minden információ megtalálható róla. Megtalálható születési anyakönyvi kivonatának beszkennelt másolata is, amelyen a szülei, köztük az apja, Laurence Sommerville Watkins neve szerepel. Az alábbiakban az új-zélandi minisztérium által aláírt dokumentum és az összes keresztnév listája is látható. Hat oldalból áll, amelyeken olyan nevek is szerepelnek, mint Hannibal, Napoleon, Narcissus vagy Sherlock.

Annak ellenére, hogy Watkins vezetékneve előtt több mint 2000 név szerepel, szavai szerint nagyon büszke arra, hogy örökre benne maradhat a Guinness Rekordok Könyvében.

"Bár én vagyok a leghosszabb nevű személy az egész világon, neked, a családomnak és a barátaimnak, mindig Laurence Watkins leszek"

- írta az oldalán.

Obkec/para