Távozik a Barátok közt producere

Távozik Radnai György, a Barátok közt című RTL-es sorozat producere és az UFA Magyarországműsorgyártó cég ügyvezetője. Radnai György utódja a Vígszínháztól érkező Herczeg András lesz – írja a Sorozatwiki nyomán a 24.hu.

Távozik a Barátok közt producere
-

A blog úgy tudja, hogy az elmúlt években megromlott Radnai viszonya az RTL Magyarország vezetésével, sokszor kritizálták a Barátok közttel kapcsolatos tevékenységét, valamint többek között őt okolták az elmúlt időszak nézettségcsökkenéséért, és RTL-közeli forrásaik szerint ez is közrejátszhatott a távozásban.

A blog megkereste Radnai Györgyöt és az UFA Magyarországot. A válaszban Radnai távozásának indokaként magánéleti okot jelöltek meg, de nem cáfolják az RTL-es viszonnyal kapcsolatos információt.

Radnai 1998-tól először line producerként a felelt a sorozat pénzügyeiért és gyártásáért, majd Kalamár Tamás távozása után lett az RTL Klubon látható sorozat mindenre kiterjedő ügyvezető producere, aki emellett körülbelül három éve volt a sorozatot gyártó UFA Magyarország ügyvezető igazgatója is.

Az UFA az RTL Magyarország legnagyobb beszállítója, mely egyébként tulajdonosi átfedésben van az RTL Grouppal. Az UFA olyan műsorok gyártója volt az elmúlt években mint az X-Faktor, a Hagyjál főzni! és az Anikó Show. Épp pénteken írtuk meg, hogy a vállalat 2017-es pénzügyi beszámolója szerint a cég adózott eredménye 440,8 millió forint lett, és 500 millió forint osztalékot is kifizetnek a németországi anyavállalatnak, az UFA GmbH-nak. A Barátok Közt gyártócége egyébként 2,9 milliárd forint nettó bevételt ért el tavaly, ami 16 százalék körüli növekedés az előző évi 2,5 milliárd forinthoz képest.

(24.hu)