Talán ezek után kétszer meggondoljuk a ruhavásárlást - 39 ezer tonna kidobott ruha hever a sivatagban, még az űrből is lehet látni (FOTÓK)

Dombhalomnyi  ruha, amelyet Bangladesben vagy Kínában készítenek, és az Egyesült Államok, Európa és Ázsia kiskereskedőihez szállítanak, Chilébe kerülnek, amikor az egyes darabok nem kelnek el - írja az Obkec.

Talán ezek után kétszer meggondoljuk a ruhavásárlást - 39 ezer tonna kidobott ruha hever a sivatagban, még az űrből is lehet látni (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Mintegy 39 ezer tonna ruhadarabot halmoznak fel az Atacama sivatagban található szemétlerakókban – írja a BusinessInsider. A közvéleményt megdöbbentették a ruhatelepről készült műholdfelvételek, amelyeket május 10-én tettek közzé a SkyFi portálon.

"A nagy felbontású kép műholdak segítségével készült, és azt mutatja, mekkora a halom a kép alján lévő városhoz képest"

- írták a SkyFi fejlesztői.

Franklin Zepeda, az EcoFibra alapítója, amely a szigetelőpanelek gyártása során próbálja újrahasznosítani a textíliákat, szintén beszélt a problémáról.Azt mondta, hogy ezeket a ruhákat nem lehet a kommunális hulladék közé dobni, mert nem bomlanak le, és vegyszereket tartalmaznak. A nem használt ruhák a chilei Iquique kikötője mellett hevernek, kevesebb mint két kilométerre a város szegényebb negyedeitől.

A szemétlerakó elsősorban a helyi nőket vonzza, akik ruhát keresnek, hogy elvigyék vagy eladják.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: