"Szibériai tigrisként ugrándozott az erdőben egy LSD-vel megáldott libereci ficsúr"

Gyönyörű történet, nagy kár, hogy csak egy álhír.

"Szibériai tigrisként ugrándozott az erdőben egy LSD-vel megáldott libereci ficsúr"
Fotó: Tn.cz

Az egész internet benyelte a sztorit, mely szerint a 21 éves cseh, libereci Marek H.-t lengyelországi erdei fotócsapdák kapták lencsevégre, amint meztelenül, négy lábon futkározik az erdőben. A sztori folytatása szerint amikor az erdészeknek feltűnt a fotókon az ifjúr, nem tudták, mihez kezdjenek az élménnyel, és megosztották azt a rendőrséggel is. A tn.cz szerint, amely egyike volt azoknak, amelyek feldolgozták a hírt, végül a rendőrök azonosították a képek alapján Marek H.-t. Azt is közölték, hogy Marek depresszióval küzdött, ezért próbálta ki az évtizedekkel ezelőtt még pszichoterápiás céllal is bevetett LSD bélyeget. A cucc hamar hatott is, Marekből pedig szibériai tigris lett. 

A rendőrségnek később azt mondta, hogy a drog hatása alatt nyomot fogott, és a tigrisösztönei arra vezették, hogy kövesse őket. Nyolc óra alatt lefutott 25 kilométert, a tn.cz által közöltek szerint leginkább a német-lengyel határon. Azt nem sikerült kideríteni, hogy elejtett-e valami zsákmányt.

Elfogásakor nem volt nála semmilyen kábítószer, így megúszta az ügyet pénzbírsággal, a róla készült képek pedig bejárták az internetet.

A történetet átvette a Markíza televízió hírportálja is, pénteken délután azonban közölték, hogy álhírről van szó, amit a lengyelek találtak ki. A képek amerikai, virginiai tudósoktól származnak, akiknek viszont sikerült tényleg elcsípniük egy, az erdőben meztelenül futkározó fazont.

((TVnoviny.sk/para)