Ön szereti az M&M's-t? Most kiderült, hogy honnan kapta a nevét a finom édesség

Bár sokan régóta azt hiszik, hogy az M&M's kezdőbetűi egyszerűen az „Mmm”-t jelentik, mint az elfogyasztásukkor keltett élvezet "hangját", ez azonban nem így van - írja a Mirror.

Ön szereti az M&M's-t? Most kiderült, hogy honnan kapta a nevét a finom édesség
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A népszerű csokoládé meglehetősen érdekes történetet tudhat maga mögött.

1941-ben az Egyesült Államokban találták fel kicsi, könnyen szállítható nassolnivalót katonák számára. Az ihlet az 1930-as években jött, amikor a társalapító Forrest Mars Sr. állítólag brit önkéntesekkel találkozott, akik kis csokoládégyöngyöket ettek kemény cukorhéjjal. A cukorhéj megakadályozta, hogy a csoki elolvadjon.

A Mars Incorporated alapítójának, Frank C. Marsnak a fia, Forresttől azt várták, hogy átvegye a családi céget, de az apjával való veszekedés után Angliába költözött. Miután visszaköltözött az Egyesült Államokba, hogy elfoglalja pozícióját apja cégénél, Forrest szabadalmat szerzett csokoládéi előállítására, és mivel nem volt elégedett apja üzletvitelével, hasonló gondolkodású partnert keresett, hogy valóra váltsa a tervét.

Amint arról a History.com korábban beszámolt, Forrest rokonlélekre talált Bruce Murrie cukrász üzletemberben, William Murrie fiában. Forresthez hasonlóan Bruce-nak is az apjától eltérő elképzelései voltak az üzletről, és innovatívabb akart lenni.

Forrest 20 százalékos részesedést ajánlott Bruce-nak a termékben, cserébe a szükséges erőforrások folyamatos ellátásáért. A páros a terméket saját magukról nevezte el, a „Mars” és a „Murrie” alkotta a két M&M-t.

Az 1950-es évekre az M&M'S olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy minden cukorkán "M" betű volt, hogy megkülönböztessék az utánzóktól, így a "Keresd az M-t minden darabon" szlogennel.

Mirror/para