Számos híresség állt a szklerózis multiplexben szenvedő Selma Blair mellé

Számos híresség, köztük Neil Partrick Harris is bátorító üzenetet küldött Selma Blair amerikai színésznőnek, aki a hétvégén jelentette be, hogy szklerózis multiplexben szenved.

Számos híresség állt a szklerózis multiplexben szenvedő Selma Blair mellé
Fotó: news.com

A 46 éves filmcsillag (Kegyetlen játékok, Pokolfajzat) szombaton egy Instagram-üzenetben számolt be gyógyíthatatlan betegségéről, amelyet a közelmúltban diagnosztizáltak. Néha elesik, elejt dolgokat, romlik a memóriája és az összerendezett mozgással is nehézségei vannak - írta őszintén. Ugyanakkor hozzáfűzte, nagyon hálás, hogy van munkája, a Netflix Another Life című sci-fi-sorozatát forgatja.

"Szeretlek, büszke vagyok rád és bármit megtennék érted" - írta Sarah Michelle Gellar (Kegyetlen játékok, Scooby Doo) a színésznő üzenetére válaszolva. Neil Partrick Harris, az Így jártam anyátokkal - tévésorozat sztárja pedig bátorságáért és becsületességéért dicsérte az állapotát nyíltan felvállaló Blairt.

"Mikor megosztod a lelki erődet, nemcsak másokat ajándékozol meg, hanem magadat is" - üzente kolléganője, Shannon Doherty. Blair a posztjában felidézte, hogy régóta voltak bizonyos tünetei, de nem vette azokat komolyan. Orvosai augusztusban állapították meg a betegségét. 

A szklerózis multiplex a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun megbetegedése, amely jellemzően 20 és 40 éves kor között jelentkezik.
 

MTI