A szakértő szerint Gesztesinek fel kell hagynia az önpusztító életmóddal

Gesztesi Károly hétfőn reggel a Mokka stúdiójában járt, többek között azért, hogy elmondja, miért nem ment el saját színházi előadására, ezzel hatalmas botrányt okozva – írja a 24.hu.

A szakértő szerint Gesztesinek fel kell hagynia az önpusztító életmóddal
Fotó: Europress

Az interjú nagyon szomorú volt: a színész összefüggéstelenül, elképesztő dolgokat beszélt, mintha kifordult volna önmagából.

Mit tesz ilyenkor egy anya, aki nem akarja gyermekét eltiltani ugyan az apjától, de nyilvánvaló, hogy valami megoldást kell találnia arra, hogy biztonságban tudja őt akkor is, ha éppen nem vele van? Az aggódó barátokban nemcsak az merült fel, hogy Gesztesi Károly komoly segítségre szorul, hanem az is, hogy vajon mit lép most Liptai Claudia, közös gyermekük, Panka édesanyja, vagy Nikolett, akivel három fiút, Márkót, Dávidot és Áront nevel Károly.

“Nagyon nehéz volt végignézni azt az interjút. Korábban is lehetett tudni, hogy vannak Karcsinak problémái, amelyeket nehezebben old meg, egy ideje folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy valami nem stimmel, de a hétfő reggeli felvételek után egyértelművé vált, hogy igenis komoly segítségre szorul. Rá­adásul valami egészen hatásos megoldás kellene arra, hogy rájöjjön: abba kell hagynia ezt az önpusztító életmódot, mielőtt nagyobb baj történik”– mondta a Blikknek a színész egyik családi ismerőse, aki azon sem lepődne meg, ha Liptai esetleg egy időre szigorítana a szabályokon Panka és Károly találkozásaival kapcsolatban.

Bors címlapja is a színészről szól, a cím a következő: Gesztesi segítséget kap vagy meghal! A cikkben szakember beszél arról, hogy mi történt vele, hová vezet ez az út, amin elindult, és hogyan lehet segíteni rajta.

“Ez az ember elindult a lejtőn. (…) Gesztesi viselkedésének hátterében állhat depresszió, kilátástalanság vagy akár önértékelési probléma is. Az alkohol ilyenkor csak egy eszköz, amivel képes csökkenteni a belső feszültséget. (…) A depresszió az alkohollal megtámogatva le­építi a me­móriát is. Az alkohol szétrombolja a személyiségét. Itt már segítségre van szükség! Kell a pszichiáter, aki gyógyszerekkel kezeli a depressziót, és a pszichoterápia, hogy feltárják az okokat. Nem elég csak a tünetet kezelni. Azt látatlanban nem tudjuk megmondani, hogy mi az ok, mi csak a mázat látjuk. De az tény, hogy az alvászavar vezető tünete a depressziónak, az alkohol csak másodlagos. Segíteni kell, nem ítélkezni”– mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

24.hu/Blikk/Bors