Szabadlábon védekezhet a szexuális bűncselekményekkel vádolt filmsztár

Kevin Spacey amerikai színész, rendező és forgatókönyvíró be akarja bizonyítani, hogy ártatlan a szexuális bűncselekmények ügyében - írja a Markíza.

Szabadlábon védekezhet a szexuális bűncselekményekkel vádolt filmsztár
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Ügyvédje ezt csütörtökön jelentette be, amikor az Oscar-díjas színész megjelent a londoni bíróság előtt, ahol három férfi ellen elkövetett bűncselekményekkel vádolják. Spacey a következő tárgyalásig szabadlábon védekezhet. Az információt az AP hírügynökség közölte.

Amikor a 62 éves színész a londoni Westminster kerület bíróságához érkezett előzetes meghallgatásra, fotósok és tévéstábok várták őt. Meghallgatása fél óráig tartott.

Nem kérdezték meg, hogy bűnösnek akarja-e vallani magát, ügyvédje szerint az ügyfele tagadja az ellene felhozott vádakat.

Tan Ikram, a bíróság alelnöke úgy döntött, hogy Spacey szabadlábon védekezhetm ez a következő, július 14-re kitűzött tárgyalásig így is marad.

A Kártyavár (House of Cards) amerikai sorozat egykori főszereplőjét négy szexuális zaklatással és egy esetben az érintett beleegyezése nélküli erőszakos szexuális kapcsolattal vádolják. Az állítólagos incidensek Londonban történtek 2005 márciusa és 2008 augusztusa között, egy pedig Nyugat-Londonban 2013 áprilisában. Az áldozatok jelenleg harmincas és negyvenes férfiak.

Spacey múlt havi nyilatkozatában azt mondta, hogy bíróság elé áll, hogy "bebizonyítsa ártatlanságát".

A film-és sporozatsztár sikeres karrierje 2017-ben hirtelen torpant meg, amikor Anthony Rapp színész azzal vádolta meg, hogy az 1980-as években, amikor Rapp tinédzser volt, szexuálisan bántalmazta. Spacey tagadta a vádat.

Markíza/para