Súlyos mentális betegsége miatt eutanáziára készül a 23 éves YouTuber (FOTÓ)

Egy YouTuber, aki többszörös személyiségzavarban szenved, dokumentálja egy belga klinikán tervezett eutanáziára tett kísérletét. A francia származású 23 éves "Olympe"  a közelmúltban azt közölte mentálhigiénés csatornája 256 ezer követőjénel  – idézi a DailyMailt a Markíza.

Súlyos mentális betegsége miatt eutanáziára készül a 23 éves YouTuber (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Tudni kell, hogy Belgiumban legális az eutanázia.

"Olympe" disszociatív identitászavarban szenved, amelyet gyakran és helytelenül kapcsolnak össze a skizofréniával. A lány esetében „a beteg fejében több ember is él”. Egy belga orvos azonban figyelmeztette a videós tartalom készítőjét, hogy rögtön nem hajtanak végre eutanáziát, hanem több hónapig vagy akár évekig is eltarthat, mire eljutnak a folyamat végéig.

A 40 különböző személyiséggel élő YouTuber az Instagramon is bevallotta 253 ezer követőjének, hogy mire készül. Leírta, hogy elhatározta magát, és nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de nincs visszaút. Reméli, hogy idén sikerül eljutnia a fent említett klinikára.

A fiatal szőkeség mindenkit figyelmeztet, hogy nem bátorít senkit arra, hogy ilyen drasztikus dologhoz folyamodjon. Azt tanácsolja, hogy akinek hasonló problámája van, forduljon a családjához, szeretteihez és nem utolsósorban szakemberhez. szeretteihez, szakemberekhez,  de addig ne várjanak, míg túl késő nem lesz.

Markíza/para