Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik

Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik szombaton Firenzében, amelyet a világhírű színésznő maga fogja ünnepélyesen felavatni Dario Nardella polgármester kíséretében.

Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik
Fotó: AP

A Sophia - Original Italia Food nevű étterem Firenze központjában a Nápolyból származó színésznővel együttműködve jött létre, és egy olyan vendéglőlánc első eleme, amely olasz gasztronómiát kínál a vendégeknek.

"Számomra az élet új tapasztalatok szerzését és új projekteken való munkálkodást jelent, amivel valami újat tanulhatok. Amikor felajánlották nekem az étterem-projektet, semmi kétségem nem volt, azonnal igent mondtam" - közölte a 86 éves színésznő.

Az étterem egy oszlopsor alatt található, hatalmas ablakaiból a Via Brunelleschi tárul a vendégek elé. A 1500 négyzetméteres, háromszintes létesítménynek két konyhája van, és 300 vendég fogadására alkalmas, akik közül 60-at a szabadban tudnak leültetni.

További Sophia Loren-éttermeket Nápolyban és Milánóban fognak megnyitni, Sőt azt tervezik, hogy Dubajban, Miamiban, Hongkongban és Sanghajban is terjeszkedni fognak. Az étteremlánc mögött a Pianoforte Holding áll, amelynek tulajdonosai a Yamamay és a Carpisa divatmárkák.

Május elején Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját Rómában az olasz filmakadémia David di Donatello-díjainak átadásán.

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscark-díjként emlegetett trófeát. Az Émile Ajar regényéből készült produkciót a filmcsillag fia, Edoardo Ponti rendezte.


(MTI)