Sokkoló dokumentumfilm készült Michael Jacksonról (VIDEÓK)

Dokumentumfilm készült Michael Jacksonról Leaving Neverland címmel, amelyben legfőképpen az énekes pedofilügyei kerülnek előtérbe - írja a 444.hu. 

Sokkoló dokumentumfilm készült Michael Jacksonról (VIDEÓK)
(Fotó Screenshot - Variety)

A kritikusok véleménye szerint eléggé zavarba ejtőre és pusztítóra sikeredett az alkotás. A dokumentumfilmet Wade Robson és James Safechuck készítette, akik hatalmas sikert arattak vele a Sundance filmfesztiválon, azonban az alkotás máris hatalmas vitát váltott ki.

Michael Jackson családjaának nem igazán tetszik, hogy a dokumentumfilmet két férfi vallomásaira építették fel, s nem mutatták be a "másik oldalt".

A pop királya halála előtt tagadta, hogy bármi történt volna közte és az akkor 7 és 10 éves Wade Robson és James Safechuck között. A dokumentumfilm szerint Jackson az egyiküknek ékszert ajándékozott azért, hogy ágyba bújjon vele, s mindezt azért, hogy a szexuális aktus után "összeházasodjanak".

Jacko birtokán, a Neverland Ranchen 2003-ban házkutatást tartott a rendőrség amiatt, hogy egy fiú molesztálással vádolta meg az énekest. Ebben az ügyben a dokumentumfilmben szereplő Wade Robson is tanúskodott, akinek köszönhetően bebizonyosodott, hogy Jackson ártatlan. Az azóta felnőtté vált férfi elárulta, hogy csak két idegösszeomlása után volt képes mindent elmondani a terapeutájának arról, hogy Jackson mit művelt vele. 2013-ban beperelte Jackson örököseit, azonban keresetét elutasították, s azzal indokolták a döntést, hogy Robson nagyon sokáig várt a pereskedéssel.

A másik férfi, James Safechuck nem tartozott Jackson rajongói közé, azonban az 1987-es, Pepsi-reklámban való közös szereplés után táncosaként minden fellépésén ott volt, s aztán egy idő után már egy ágyban is aludtak. James szülei nem emeltek kifogást a hatalmas törődés ellen, inkább jólesett nekik, hogy egy ekkora sztár ennyit foglalkozik a fiukkal, sőt meg is tanítja őt táncolni.

Nagy az esélye annak, hogy bírósági eljárások indulnak majd a jövőben. A filmkritikusokat sokkoltak a film, sőt még az is kiderült, hogy a Sundance fesztiválon, a dokumentumfilm vetítésekor egészségügyi szakemberek is jelen voltak, hátha valamelyik néző rosszul lesz.

A médiában olyan hírek is megjelentek, hogy az alkotás megnézése után már egészen más érzés lesz hallgatni a pop királyának zenéjét.

444.huBBCDaily MailIndieWire