Slávka egyedülálló módon szült - ő maga segítette világra a gyermekét (FOTÓ)

A szülés minden nő számára olyan esemény, amelyet nem lehet könnyen elfelejteni. A krompachyi kórházban teljesen új szintre emelték ezt a kivételes eseményt. Az egyik anya szülés közben maga húzta ki a gyereket a hasából – írja az Obkec.

Slávka egyedülálló módon szült - ő maga segítette világra a gyermekét (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Mindez minden az orvosok felügyelete és segítsége mellett történt. Az orvosok ezt az újítást külföldről hozták, ahol ez egy teljesen elterjedt eljárás. A szakemberek szerint ennek a szüléstípusnak csak pozitívumai vannak, nemcsak az anya, hanem a gyermek számára is – számol be a Noviny portál.

A módszer garantálja a baba zökkenőmentes fejlődését és alacsonyabb stresszhormonszintje van az édesanyának.

Slávka elárulta, hogy két császármetszése volt. Harmadjára is ezt ajánlották neki, és úgy gondolta, már semmi sem lepheti meg. De ez megváltozott abban a pillanatban, amikor a gondozó megkérdezte tőle, hogy ő maga akarja-e kivenni a babát a hasából. Slávka egy pillanatig sem habozott, és beleegyezett az új eljárásba. Így Nina lánya közvetlenül az anyja karjában volt pillanatokkal a születése után.

Fordulópontként jellemezte a szülést:

"Csak rúgásokat és mozdulatokat érzel, de nem látod a babát. Hirtelen, kilenc hónap után lehetőséged nyílik meglátni a gyermeked, lehetőség van szemtől szemben lenni vele. Ez egy csodálatos érzés"

– mesélte a háromgyermekes anyuka. Ez a fajta szülés nem csak magának az anyának, hanem a kórház egészségügyi személyzetének is az első ilyen eset volt.

Az egészet különleges felkészülés előzte meg, hiszen az anya és a gyermek biztonsága kiemelt szempont volt a kórház számára. Slávka spinális érzéstelenítést kapott (A spinális anesztézia a gerincközeli érzéstelenítéseknek azon fajtája, amelynek során az úgynevezett spinális térbe (ezt tölti ki a gerincfolyadék) történik gyógyszeradás), és teljesen eszméleténél volt. Fertőtlenítették a kezét, steril köpenyt és kesztyűt viselt, így rögtön a kezében tarthatta a gyermekét, majd a mellkasára tette őt.

Obkec/para