Sir Isaac Newton megjósolta, hogy mikor jön el a világvége

Isaac Newton szerint a világvége 2060-ban lesz. A világhírű fizikus munkájában hét olyan eseményt írt le, amelyek ehhez vezetnek - írja a Topky.

Sir Isaac Newton megjósolta, hogy mikor jön el a világvége
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Dániel próféta könyve, az egyik legrégebbi bibliai könyv ihlette meg őt. Newton azt állította, hogy Jézus visszatér, és békét hoz magával.

Sir Isaac Newton, akit minden idők legnagyobb angol matematikusának tartanak, megváltoztatta annak a világnak az emberi felfogását, amelyben élünk. Olyan elméleteket dolgozott ki, amelyek túlmutatnak a matematika, a fizika és a tudomány világán, emellett merész jóslatokat készített a világ jövőjéről. Számításiai szerint a világvége 2060-ban jön el.

A matematikus 1704-ben írta meg ezzel kapcsolatban a saját verzióját. Newton Dániel próféta könyvére támaszkodott, amely az emberiség első lépéseire összpontosít a kereszténység szemszögéből. Az egyik téma a bibliai apokalipszis gondolata, és annak mikéntje. Közel 7 ezer oldalas munkájában a tudós a következő hét eseményt írta le:

1. A 2300 prófétai nap nem a kis capa felkelése előtt kezdődött.
2. Ezek a napok nem Jeruzsálem és a Római Birodalon lerombolása után kezdődtek.
3. Az idő és a félidő nem kezdődött el a 800. év előtt, amikor elkezdődött a pápai uralom.
4. Nem VII. Gergely uralkodása után kezdődtek. 1084.
5. Az 1290 nap nem kezdődött 842 előtt.
6. Nem VII. Gergely pápa uralkodása után indultak. 1084.
7. Az 1290 és 1335 nap közötti különbség a 7 hét része. Ezért a 2300 év nem ér véget 2132 előtt vagy 2370 után. Az idők és félidők nem érnek véget 2060 előtt vagy 2344 után. Az 1290 nap nem ér véget 2090 előtt vagy 1374 után.

Ezeket az előrejelzéseket nagyon nehéz értelmezni. Newton szerint – amint azt Andrej Tapalaga a History of Yesterday-ből tisztázza – a világvége 1260 évvel a 800-ban alapított Szent Római Birodalom megalakulása után jön el. Ez tehát a Föld összeomlásához vezetne 2060-ban.

"Most sok mindent meg kell emészteni, különösen azoknak, akik nem ismerik a kereszténységet. Először is, a "világvége" kifejezés sokféle jelentéssel bír ebben a tekintetben, de amit Newton a világvégének nevez, az különbözik attól, amit a legtöbb ember a világvégéről gondol. Az emberek szerint a világvége a létezés vagy az emberiség végét jelenti, amikor is mindannyian meghalunk”

– mondta Tapalaga.

A brit matematikus által leírt világvége akkor következik be, amikor Jézus visszatér, és békét hoz erre a világra azzal, hogy egy egész évezreden át fog uralkodni.

"Jézus megégeti mindazokat, akik saját érdekükben megrontották a kereszténységet, és megtanít mindenkit harmóniában élni. Akik szembeszállnak vele, szembenéznek haragjával, és akik elfogadják őt, azokat szeretetével öleli majd át"

- magyarázta a leírtakakat a matematikus.

Topky/para