Sértetlenül került elő egy hároméves fiú három nap után Ausztrália erdeiből (VIDEÓ)

Megtalálták hétfőn azt a hároméves kisfiút egy erdőben az ausztráliai Új-Dél-Walesben, aki péntek este tűnt el a Sydney-től 110 kilométerre északnyugatra található Puttyban lévő családi birtokról.

Sértetlenül került elő egy hároméves fiú három nap után Ausztrália erdeiből (VIDEÓ)
Fotó: Twitter

A kisfiút, Anthony Aj Elfalakot a keresésére indult helikopter egy patakban ülve találta meg. A rendőrség által bemutatott felvételen látszik, hogy a pulóvert és pelenkát viselő fiú tenyeréből épp vizet kortyol.

Több száz ember indult az elmúlt napokban a nonverbális autizmussal élő, Aj keresésére. A fiúra otthonától 470 méterre bukkantak - közölte Tracy Chapman rendőrfőnök.

Aj jó állapotban volt, de megfigyelésre kórházba szállították. Apja, Anthony Elfalak elmondása szerint a fiún hangyacsípések, pelenkakiütések voltak és néhány zúzódás.

"Ez egy csoda"

- mondta az apa, miután újra találkozott fiával.

"Most el sem engedi az anyját. Amint meghallotta a hangját, kinyitotta a szemét, ránézett és azonnal álomba merült"

- mondta.

A fiút egy olyan területen találták meg, melyet már korábban átvizsgáltak. A rendőrség feltételezései szerint Aj egész idő alatt az erdőben lehetett.

Chapman szerint a fiú túlélésében kulcsfontosságú volt a víz közelsége a dehidratáltság veszélye miatt. Aj három éjszakát töltött a régióban, ahol éjszakánként 6 Celsius-fok körülire csökken a hőmérséklet.

(MTI)