SÉFEK SÉFE: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács

A 23 éves bősi tehetség, Tatai Robi kedden bebizonyította, nemcsak főzésben, hanem sütésben is remekel.

SÉFEK SÉFE: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács
Fotó: Facebook

A Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsor keddi adásának első részében

afrodiziákumokból kellett ételeket készíteniük a versenyzőknek – a nap mottója a szerelem és a vágyfokozás volt.

Mindhárom csapat fő alapanyaga az osztriga volt, amelyből egy hőkezelt előételt kellett összehozniuk, hozzá pedig egy bájitalt is tálalniuk kellett. Az osztrigához további, afrodiziákumot tartalmazó hozzávalókat kaptak. A fekete csapatnak édesköménnyel és zellerrel, a piros csapatnak kecskesajttal és spárgával, míg a kék csapatnak avokádóval és gránátalmával kellett dolgozniuk.


Forrás: TV2

Az egyes csoportokat ezúttal a lányok, Barbi, Melitta és Soha irányították, a séfek kizárólag a lányokon keresztül kommunikálhattak a csapattal.

Tatai Robiék csapata, a feketék fűszeres sajtos ropogóssal sült osztrigát készített, amelyhez édesköményes zellerhabot, savanyított hagymát, zellerchipset és kenyérropogóst tálaltak, bájitalként pedig gines-pezsgős-málnás citrom sorbet került a tányér mellé.

A piros csapat sörtésztában tempurált osztrigát készített fokhagymás paraj, füstölt szalonnás panko morzsa, tejszínes-kecskesajtos hab, valamint kapros-kaviáros spárgasaláta felhasználásával, amihez epres-pezsgős smoothie-t mellékeltek.

A kék csoport pezsgővel tempurált osztrigát állított össze avokádós-gránátalmás-pisztáciás pestóval, gránátalmahabbal, valamint osztrigamajonézzel, bájitalként pedig hibiszkuszos Bellini koktélt készítettek.

Izgalomból akadt bőven, a lányok kezéből ugyanis kezdett kicsúszni az irányítás, mindhárom csapat időhiánnyal küzdött, a pirosak ráadásul egy pohárral kevesebb bájitalt készítettek. Az ételeket ezúttal hét jegyespár tesztelte, akiknek leginkább a kék csapat előétele ízlett, így ezúttal is ők szerezték meg a védettséget.

Az egyéni körben a fekete és a piros csapat tagjai mérték össze tudásukat.

A versenyzőknek kétemeletes tortát kellett készíteniük legalább kétfajta krém felhasználásával.

A feladat a legtöbb séfjelöltet ledöbbentette, Robi bevallása szerint őt is sokkolta a feladott lecke, hisz maga sem készít túl gyakran tortát. Az alkotásokat ezúttal a séfek mellett Damniczki Balázs cukrászmester is értékelte. A versenyzők 90 percet kaptak.

A fekete csapat mókamestere, Christian bevallotta, örül, ha Robi is ott van mellette, szerinte ugyanis ő a legjobb a mezőnyben, nem mellesleg pedig sokat segít neki.

A feladattal nehezen birkóztak meg a séfjelöltek, többen kifutottak az időből, ezért csak tortaformában tudták a séfek elé küldeni az alkotást.

Robi úgy döntött, vaníliás tésztához egy fehér- és egy feketecsokis mousse-krémet készít, ami ezúttal is remek döntésnek bizonyult. A fiatal bevallotta, önmagához képest elégedett volt az eredménnyel, de azért humorosan megjegyezte, az esküvőjén majd ilyen tortával inkább senki ne lepje meg.


Tatai Robi alkotása

A séfeknek viszont nagyon ízlett Robi tortája, a töltekéket és a piskótát is jó ízűnek találták. A fiatal tűrhetőnek nevezte a tortáját, a séfek szerint azonban Melitta alkotása után

Robi tortája volt a második legjobb.


Pop Melitta tortája

A versenytől ezúttal a fekete csapat kabbalája, a 40 éves olasz webfejlesztő, Christian Zanchetta búcsúzott, Robiék így már csak hárman maradtak.

A soron következő feladatok egyre nehezebbek és bonyolultabbak. A versenyzőknek szerdán belsőségekből kell különlegességeket készíteniük.

Tatai Robi egyébként kedden a Facebook-oldalán megosztotta a műsorban korábban készített nagysikerű desszertjének receptét, így a részletes leírás alapján bárki megpróbálkozhat az epres-mentás amerikai palacsintával.


Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: SÉFEK SÉFE: Tatai Robi készítette a legjobb levest!


(fl)