SÉFEK SÉFE: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

A Séfek séfe második versenyhetének kezdetén már csak 13 séfjelölt küzdött a továbbjutásért, köztük a bősi (Dunaszerdahelyi járás) fiatal szakács, Tatai Róbert is, aki Wolf András séf csapatában bizonyíthat.

SÉFEK SÉFE: Tatai Robi készítette a legjobb levest!
Fotó: Facebook

A hétfői nap jelszava a leves volt: levesek alapanyagaiból kellett főételt készíteniük a versenyzőknek.

A piros csapat a nyírségi gombócleves főétellé gondolt változatát készítette el borjúhús, zellergyökér és burgonyagombóc felhasználásával. Krauszék a kacsaragut gondolták újra a spárga, a kacsahús és gomba segítségével, míg Wolf Andráséknak a tanyasi zöldborsó leves jutott.

Tatai Robinak vidéki fiú lévén ismerős volt a terep, saját bevallása szerint a házias alapanyagokkal könnyen lehet dolgozni.


Forrás: TV2

A csoportfeladat során Robiék csapata csirkepörköltet készített pirított csirkeszárnnyal. A fekete csapat a házias ízekre összpontosított: főételük alapja zöldborsópüré volt vajas zöldborsóval, a csirkepörkölthöz grízgaluskát készítettek, valamint csirkeszárnyat és zúzabruscettát is tálaltak.

A piros csapat borjúsültet készített burgonyafánkkal, melyhez zöldborsózselét, kaviáros karfiolt, valamint gyökérpürét illesztettek.

Krauszék csapata rosé kacsamellet és lecsós resztelt májat készített, ehhez vaníliával bolondított paszternákpürét, spárgát, valamint marinált simei gombát tálaltak.

Robi sikeresen elkészítette a grízgaluskát, majd a hátralévő időben csapattársának, Christiannak segített a zúza pirításában.

Az elkészült ételeket 14 agglegény ítélte meg: leginkább a kék csapat főétele ízlett nekik, így ezúttal ők szerezték meg a védettséget.

A verseny második részében egyénileg kellett bizonyítaniuk a piros és fekete csapat versenyzőinek - ezúttal már a séfek utasítása nélkül.

A feladat korántsem volt egyszerű: levest kellett főzniük, amibe halakból, illetve halbelsőségekből kellett betétet készíteniük. A feladatra 45 percet kaptak.

Tatai Robi a nehezebb utat választotta: citrusos répalevest készített süllős lazacpogácsával, valamint kókuszos tejszínhabbal. Sokrétű betétet készített a levesbe, ez pedig remek ötletnek bizonyult.

A séfek rajongtak a bősi tehetség leveséért, mindannyian harmonikusnak találták az ízvilágot.

„Ha ilyet kapnék étteremben, nagyon boldog lennék!”

- véleményezte Robi levesét Wolf séf, aki ekkor még nem tudta, kinek az ételét kóstolja.

A séfek döntése alapján a legjobb levest Tatai Robi és Selmeczy István készítették.

"Ennél nagyobb öröm nem lehet, és ez segít abban, hogy még nagyobb erővel menjek az álmaim után" - írta a versenynap után Facebook-oldalán Robi.

A jól sikerült levessor kóstolása nehéz helyzetbe hozta a séfeket, épp ezért úgy döntöttek, hogy ezúttal senkit nem küldenek haza, így kedden is mind a tizenhárman megküzdhetnek a műsor fődíjáért, ami 10 millió forint, illetve a győztes a franciaországi Paul Bocuse Intézet három hetes kurzusán is részt vehet.
 

(fl)