SÉFEK SÉFE: Robiék elvarázsolták a gyerekeket, páran szarvashibát követtek el

A Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsorban már 11 napja tart a küzdelem a csapatok közt. A múlt héten 3-3-3 főre fogyatkozott mindhárom csapat.

Az új versenyhét első napján minimális alapanyagokból kell csodát varázsolniuk a séfjelölteknek, a piactér ugyanis bezárt, csak alapvető élelmiszerek álltak a versenyzők rendelkezésre.

Az alapvető élelmiszerek mellé további hat hozzávalót választhattak a csapatok. A főzésre ezúttal 50 percet kaptak. Mindegyik csapat a gyermekek ízlését célozta meg, ezúttal ugyanis a szülők mellett ők is véleményezték az alkotásokat.


Forrás: TV2

A csallóközi szakács, Tatai Robi csapata csirkemellből, sörből, almából, füstölt sajtból, barackkonzervből és corn-flakesből egyedüliként álltak neki háromfogásos étel elkészítésének. A kék csapat kevesebb néha több jelmondat alatt egyetlen fogásból igyekezett kihozni a maximumot.

A pirosak tányérján sajtos párizsi bundában sült csirkemell volt, amit paradicsomos cukkiniraguval és sült krumplival körítettek. A desszertet pedig karamellkrém alkotta kukoricapehelyben forgatott őszibarackkal és tejszínhabbal a tetején.

A feketék egy egész menüvel készültek: a nyers almás lilakáposztalevest sajtos-snidlinges-fokhagymás krutonnal tálalták, a rántott csirkemell mellé füstölt sajtos krumplipüré került, és az almás cukkinisaláta sem maradt le a tányérról. Az édesség pedig barackhab és keksz volt.

A kék csapat zöldfűszeres morzsával megszórt sertésszüzet tálalt tükörtojásos lecsóval és sajtos-tejfölös lángossal, valamint egy különleges, egészben sült fokhagymával bolondították meg a tányért.

Az ételeket hétfőn apukák, anyukák és gyerekek kóstolták, akiknek Robiék háromfogásos étele ízlett a leginkább, így a fekete csapat harmadszor is megszerezte a védettséget.

A piros és a kék csapatra újabb kihívások vártak az egyéni főzésben. A versenyzőknek azokból az alapanyagokból kellett főzniük, amelyek megmaradtak az előző feladat során. Itt következett viszont a csavar: a két csapatnak ki kellett cserélnie egymás közt a hozzávalókat tartalmazó rekeszeket, így a korábban eltervezett recepteket újra kellett tervezniük.

Az egyéni főzés során több séfjelöltnek is meggyűlt a baja az alapanyagok hiányával és az idővel. A löncshúst ketten is felhasználták, ami a séfek szerint ezen a szinten már hatalmas hibának számít. A versenytől mégsem ők búcsúztak, hanem a piros csapat 28 éves tagja, István, akinek nyers maradt a csirkemelle, ezért hús nélkül küldte a tányért a séfek elé.

A piros csapatban így már csak Melitta és Balázs küzdhet meg a fődíjért. Kedden egy kis „vadulás” vár a versenyzőkre – komoly fordulatokkal!


Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

Szeptember 19.: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács

Szeptember 20.: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt

Szeptember 21.: Elképesztő, amit Tatai Robi kihozott a csirkepörköltből!

Szeptember 22.: Lepipálta társait a csallóközi szakács


(fl)