SÉFEK SÉFE: Rezgett a léc Robi alatt, de a főétele megmentette

Kedden igazi vadulás várta a csapatokat, a terítékre ugyanis vadhúsok kerültek, az étellel pedig vadászokat kellett lenyűgözniük.

SÉFEK SÉFE: Rezgett a léc Robi alatt, de a főétele megmentette
Forrás: TV2

A versenyzőknek tetszett a feladat – a feketéknek muflonból, a kékeknek őzből, a pirosaknak pedig szarvasból kellett elkészíteniük az ételt. A főzésre 60 percet kaptak.

Bizonyos időközönként újabb hozzávalók érkeztek a futószalagon, amiket kötelezően fel kellett használniuk a csapatoknak. 15 perc eltelte után kókuszt, 30 perc után whiskyt, 15 perc után pedig fehér csokit kaptak.

A piros csapat szarvasgerincet készített fűszeres mandulamorzsában, amelyhez tésztafánkot, vörösboros áfonyamártást, szalonnás erdei gombaragut és kókuszos-fehér csokis sütőtökpürét tálaltak.

A bősi Tatai Robi csapata muflonsültet tett tányérra, amelyhez krumplinudlit, zöldségpürét, pirított olajos magokat és párolt bébizöldségeket mellékeltek, valamint a kötelező alapanyagokból whiskys forró fehér csokit készítettek.

A kékek őzgericet tálaltak kakukkfüves pisztáciamorzsában, vaniliás-kókusztejes-fehér csokis karfiolpürével, burgonyafánkkal, gyümölcsszósszal és marinált rebarbarval.

A vadászoknak a kék csapat étele ízlett legjobban, így kedden ők szerezték meg a védettséget. Az egyéni főzésben a fekete és a piros csapat tagjainak kellett bizonyítaniuk.

A verseny második részében vad szárnyasokból kellett előételt vagy levest, illetve főételt készíteniük a séfjelölteknek fürjből, galambból vagy fácánból, valamint minimum háromféle körettel kellett tálalniuk a főfogást, amelyből az egyik gyümölcsöt is tartalmazott.

Tatai Robi saját bevallása szerint mindig arra törekszik, hogy inkább nehezítsen a saját dolgán, ezért készít egyszerű ételek helyett inkább bonyolultabbat, hisz nemcsak magának, hanem a séfeknek is bizonyítani akar.

Robi ezúttal fürjlevest készített marinált gombával, valamint zöldségbetéttel, ami a séfek szerint sósra sikeredett és a marinált gomba sem illett az ízkompozícióba, emellett pedig hiányolták belőle a húst is. Krausz séf azonban sem sósnak, sem rossznak nem találta Robi levesét.

A csallóközi szakács főételként sült galambmellet tálalt paszternákpürével, marinált rebarbarával, almazselével és párolt gyümölcsökkel. Wolf séf szerint Robi éttermi színvonalú tálalást hajtott végre, Vomberg viszont enyhén giccsesnek találta a tányért. Abban azonban mindhárman egyetértettek, hogy az ízek rendben voltak, harmóniában álltak egymással, a hús pedig tökéletesre sült. A séfeknek Tatai Robi főétele ízlett a legjobban, de a levessel együtt kellett értékelniük a főzést.

Az egyéni kihívás annyira összetett volt, hogy egyik jelölt sem tudott tökéleteset alkotni mindkét fogásban, így a séfek – most először – nem tudtak legjobbat választani.

A versenytől kedden az egyetlen amatőr, Barbi búcsúzott, így a pirosakhoz hasonlóan a feketék is ketten maradtak.


Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

Szeptember 19.: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács

Szeptember 20.: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt

Szeptember 21.: Elképesztő, amit Tatai Robi kihozott a csirkepörköltből!

Szeptember 22.: Lepipálta társait a csallóközi szakács

Szeptember 25.: Robiék elvarázsolták a gyerekeket, páran szarvashibát követtek el​


(fl)