SÉFEK SÉFE: Lepipálta társait a csallóközi szakács

Távoli földrészek ízeit kellett a csapatoknak tányérra varázsolni pénteken.

SÉFEK SÉFE: Lepipálta társait a csallóközi szakács
Forrás: TV2

A versenynap első felében mindenkinek a homár képezte étele gerincét. Kína, Dél-Amerika, valamint az arab kultúra ízvilágában kellett ételt alkotniuk. A rövid bevásárlás után bezárt a piac, ám mikor a csapatok már azt hitték, több meglepetésre nem számíthatnak, megcserélték a pultokat és egyúttal a feladatokat is.

A homárról érdemes tudni, hogy elkészítése előtt az a jó, ha az állat még él, hiszen húsában a fehérje korán elkezd bomlani, és nem megfelelő elkészítése esetén akár ételmérgezést is okozhat.

Az újratervezés utána a kék csapatnak az arab konyha szellemében kellett főznie, a pirosak ázsiai ízvilágban alkottak, a feketék pedig dél-amerikai alapanyagokkal kombinálták a homárt.

A pirosak soba levest készítettek homárral és hajdinatésztával.

A kék csapat rántott rákhúst tálalt shakshukával, izraeli salátával, mazsolás-kurkumás kuszkusszal és arab lepénykenyérrel.

A feketéknek, azaz a bősi származású Tatai Robiék csapatának Dél-Amerika hallatán Argentína jutott eszébe: édes-csípős-savanyű ízvilágot próbáltak alkotni. A feketék empanadát, chimichurrit, guacamolet, homársalátát és mentás joghurtot készítettek a piros csapat által korábban összeválogatott hozzávalókból.

Az elkészült ételeket távoli országokból származó kóstolóbiztottság értékelte. A szavazáskor 6-6 tányérral holtversenybe került a fekete és a kék csapat, így a két érintett séfnek mindkét csapatból ki kellett jelölnie egy-egy versenyzőt, akit harcba küld a piros csapat tagjaival.

A feketék séfe, Wolf András úgy döntött, Tatai Robit küldi versenyezni, ugyanis őt tartja a csapatból a legerősebbnek, ezért nem is kételkedett abban, hogy a fiatal tehetség képes-e megküzdeni a feladattal.

Krausz Gábor, a kékek séfe Váradi Rolandot küldte harcba, szerinte ugyanis a séfjelölt korábbi hullámzó teljesítménye miatt eljött az ideje, hogy bizonyítson.

Az egyéni főzésben indiai tájakra kalandoztak a versenyzők. A séfjelöltek tartottak a feladattól, ugyanis szinte egyikükhöz sem áll közel az indiai konyha. Négy komponensből álló tálat kellett összeállítaniuk, méghozzá egy olyan kenyérrel, amit a vakon kóstoló séfek evőeszköz helyett használhatnak. A feladatra egy órát kaptak.

Robi bevallotta, a feladat nagyon nehéz, ő ugyanis nincs igazán képben az indiai ízvilágot illetően, inkább a csallóközi konyhához van szokva.

A tehetséges bősi szakács currys csirkeragut készített, amit mazsolás-pirított mandulás rizzsel, almás-uborkás joghurtmártással és tökmagos lepénykenyérrel tálalt.

A séfeket megizzasztotta Robi currys tányérjának kóstolása, de mindhárom szakértőnek tetszett a kompozíció, úgy érezték, teljesen működik az ízek harmóniája.

Az eredményhirdetéskor kiderült, ismét a csallóközi szakács remekelt, ő készítette ugyanis a legízletesebb indiai ételt. Robi bevallotta, ennyire még egyetlen sikerének sem örült a műsorban, hiszen a séf bízott benne, és bizonyítani tudta, hogy valóban ott a helye a csapatában.

A versenytől pénteken a 21 éves amatőr szakács, Ferenczfi Benjamin búcsúzott.

Az új versenyhét is rengeteg izgalmat tartogat: hétfőn minimális alapanyagokból kell csodát varázsolniuk a családi asztalra.


Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

Szeptember 19.: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács

Szeptember 20.: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt

Szeptember 21.: Elképesztő, amit Tatai Robi kihozott a csirkepörköltből!


(fl)