SÉFEK SÉFE: Elképesztő, amit Tatai Robi kihozott a csirkepörköltből!

A csütörtöki versenynapon ismét feladták a leckét a séfjelölteknek: a legnépszerűbb házias magyar ételeket kellett elkészíteniük – újragondolva, saját egyéniségükkel és saját ízvilágukkal megfűszerezve.

SÉFEK SÉFE: Elképesztő, amit Tatai Robi kihozott a csirkepörköltből!
Forrás: TV2

További nehezítésként ezúttal a séfek nem vehetettek részt a munkában, de kijelöltek egy séfhelyettest, aki koordinálta a munkát.

A fekete csapat főnöke, Wolf András a fiatal bősi szakácsot, Tatai Robit jelölte ki helyettesnek.

„Robiban látom a jövőt, jó séf lesz! Nagyon jól dolgozik és kiegyensúlyozott” – mondta a döntést követően Wolf.

Robi nagyon örült a lehetőségnek, és mint azt később bebizonyította, tökéletesen helytállt séfhelyettesként is.

A kijelölt helyettesek eldönthették, hogy részt vesznek-e a munkában, de természetesen mindhárman társaikkal együtt dolgoztak a főételen.

A feketék Tatai Robi ötlete alapján nem mindennapi módon fogalmazták újra a csirkepörköltet: nokedlitésztából készült tojáslepénnyel, papirkás mártással, kolbászmorzsával és tejfölhabbal dobták fel a tányért, sőt, a házi csalamádét is maguk készítették el.

Csapattársai először kissé kételkedtek Robi ötletében, nem is igazán értették, hogyan készülnek majd a lepénykék, végül azonban maguk is rájöttek, hogy a fiatal szakács remek ötlettel látta el a csapatot.

A tejfölhabbal akadt némi problémájuk, de két perccel a vége előtt Robi ezt is kifogástalanul megoldotta, így az utolsó másodpercekben sikerült tálalniuk az elképzelt főfogást.

A kék csapat lecsópürét készített, amit szalonnamorzsával, piritóssal, konfitált gyöngyhagymával, sült koktélparadicsommal, kápia paprikával, valamint tükörtojással tálaltak.

A piros csapat újragondolt rakott krumplit tálalt, amihez kolbászmorzsát, buggyantott tojást, sült tejfölhabot, pirított krumplikorongot, lila burgonyachipset és uborkás reteksalátát mellékeltek.

Az ételeket csütörtökön hagyományőrző háziasszonyok értékelték, akiknek a fekete csapat főztje, azaz a Tatai Robi által újragondolt csirkepörkölt ízlett a legjobban, így nekik már a verseny második részében nem kellett helytállniuk, védettséget szereztek.

A piros és a kék csapat tagjainak kellett ezúttal bizonyítaniuk rátermettségüket, méghozzá fánksütésben. A legtöbb versenyzőnek problémát okozott a fánkok elkészítése 50 perc alatt, de a végére többé-kevésbé mindannyian teljesítették a feladatot.

A versenytől csütörtökön a legfiatalabb séfjelölt, a mindössze 18 éves Bence búcsúzott.


Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

Szeptember 19.: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács

Szeptember 20.: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt
 

(fl)