SÉFEK SÉFE: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt

Különleges izgalmakat tartogatott a Séfek séfe második versenyhetének harmadik adása, a séfjelölteknek ugyanis az első csoportmegmérettetés során állati belsőségekből kellett főételt készíteniük.

SÉFEK SÉFE: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt
Fotó: Facebook

Krausz Gáborék csapatának, a kékeknek pacal, Vombergéknek, azaz a piros csapatnak agyvelő, míg a feketéknek, Wolf csapatának bikahere jutott.

Az utóbbi csapat hazai tehetsége, Tatai Robi a műsorban elmondta, májat és agyvelőt már kóstolt, egyéb belsőségeket viszont nem igazán szeretett volna a fedő alatt látni. A csapat egyáltalán nem volt lenyűgözve a bikahere láttán, de a feladatot hárman is sikeresen megoldották.

A fekete csapat sült bikaherét készített, amit cékla jussal, petrezselymes karfiolpürével, karamellizált zöldségekkel, pirított hajdinával, mogyoróval és vajas lepénykével tálaltak.


Forrás: TV2

A kékek kókuszos pacalcurryt főztek rizstésztával, savanyított bébizöldségekkel, valamint pirított árpagyönggyel.

A piros csapat morzsában sült velőt és velős tavaszi tekercset tálalt langyos paprikás tökkel, uborkás-csicseriborsós-mustáros salátával.

A fekete csapatnál remekül működött az összhang, annak ellenére is, hogy az előző adásban el kellett búcsúzniuk Christiantól, így már csak hárman küzdhettek meg a feladattal – mégis ők készültek el elsőként az étellel.

A kék csapatnál elszabadultak az indulatok, egy nézeteltérést követően heves vita alakult ki Krausz és egyik versenyzője, Roland között.

A csapatok sorsát ezúttal hentesek, böllérek és mészárosok döntötték el, akiknek a pirosak velője ízlett a leginkább, így ők szerezték meg a védettséget.

A verseny második részében a fekete és a kék csapat tagjainak kellett bizonyítaniuk, akiknek más-más állat májából kellett főételt készíteniük.

Tatai Robinak ezúttal csirkemáj, valamint uborka és édesburgonya felhasználásával kellett összeállítania a tökéletes fogást. A fiatal szakács saját bevallása szerint nem igazán kedveli a szárnyasokat és a csirkebelsőségeket sem. A feladatra 45 percet kaptak.

A májas ételeknél a megfelelő állag elérése a legfontosabb, valamint az is lényeges, hogy a köret harmonizáljon az ízvilággal.

Robi az előre meghatározott hozzávalókból barna vajban sült csirkemellett készített, amit édesburgonya-főzelékkel, kurkumás pirított burgonyával, karamellizált édesburgonya-koronggal, savanyított uborkával és kapros tejfölhabbal tálalt.

Az étel mind tálalásban, mind ízvilágban tetszett a séfeknek. „Ez egy nagyon jó étel” – véleményezte vakon Robi főételét Wolf András.

A séfek valamennyi étel megkóstolása után Barbi, Robi és Zalán főételét találták a legízletesebbnek és legkreatívabbnak. A versenytől szerdán Rghei Soha búcsúzott.


Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

Szeptember 19.: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács


(fl)