A Rust forgatókönyv-felügyelője bepereli Alec Baldwint és a producereket a filmforgatáson történt tragédia miatt

Alec Baldwin és a Rust című film más producerei új pert indítanak a western múlt hónapban, Új-Mexikóban történt forgatásán történt halálos lövöldözés miatt - írja a The Guardian.

A Rust forgatókönyv-felügyelője bepereli Alec Baldwint és a producereket a filmforgatáson történt tragédia miatt
Mamie Mitchell (balra) (Fotó: AP)

A westernfilm forgatókönyv-felügyelője, Mamie Mitchell szerdán nyújtotta be a keresetét, azt állítva, hogy a forgatókönyv szerint nem követelték meg a színésztől azt a lövést, aminek Halyna Hutchins az áldozata lett, s amely megsebestítette a film rendezőt, Joel Souzát.

„Alec Baldwin szándékosan, alapos ok nélkül elsütötte a fegyvert, annak ellenére, hogy a jelenetben erre nem volt szükség"

– áll Mitchell panaszában.

„Baldwin úr úgy döntött, hogy a töltött fegyverrel orosz rulettet játszik anélkül, hogy ellenőrizte volna, és anélkül, hogy a fegyvermestert megkérdezte volna a pisztoly állapotáról"

– áll a panaszban.

A keresetben az áll, hogy Mitchell kevesebb, mint 4 lábnyira állt Baldwintól, amikor elsütötte a fegyvert, s ő emiatt „súlyos fizikai traumát, sokkot és sérülést szenvedett el”.

Mitchell szerint a hibások között van még a fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reed, a rendezőasszisztens, David Halls és több produkciós cég is.

A kereset egy héttel azután adta be, hogy Serge Svetnoy pert indított Baldwin és a film többi készítője ellen, mert szerinte hanyagok voltak, s emiatt élete végéig szorongani fog.

A stáb tagjainak ügyvédei felvetették, hogy valaki szabotálhatta a forgatást. Jason Bowles, a fegyvermester, Reed ügyvédje is ily módon vélekedik. Mary Carmack-Altwies, a Santa Fe megyei körzeti ügyész azonban elutasította az összeesküvés-elméleteket.

The Guardian/para