Beteg gyerekeken segít David Beckham

Veszélyeztetett gyermekek millióit szeretné megoltalmazni David Beckham egy új jótékonysági alap segítségével, amelyet hétfőn indítottak el az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF) közösen. David Beckham azt mondta: a következő években az UNICEF-fel közösen azon fog dolgozni, hogy pénzt gyűjtsenek, és képviseljék a gyermekek érdekeit az egész világon.

Beteg gyerekeken segít David Beckham

Az új jótékonysági alap a 7 nevet kapta Beckham mezszáma után, amelyet Anglia színeiben és a Manchester United játékosaként is viselt. Elsősorban az erőszaktól, bántalmazástól és betegségektől fenyegetett gyerekeket akarják segíteni.

Az UNICEF munkáját immáron 10 éve jószolgálati nagykövetként segítő Beckham hozzátette: sosem volt nagyobb szükség arra, hogy gyermekeken segítsenek, és mivel visszavonulása óta több ideje van, szeretne még többet tenni az ügyben.

"Minden, amit eddig tettem, a futballkarrierem, a családom, ide vezetett: itt a pillanat számomra, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a világ különböző szegleteiben élő gyermekek megsegítésére. Azt akarom, hogy a saját gyerekeim is büszkék legyenek erre" – mondta a négygyermekes apa.

Az egykori futballista a rajongóit arra kérte: támogassák abban, hogy rávegyék a világ vezetőit, tegyék a gyermekeket első helyre, amikor új globális fejlődési célokról tanácskoznak.

Az UNICEF tájékoztatása szerint 2014 az egyik legrosszabb év volt a gyermekek szempontjából. Tavaly világszerte több mint 15 millió gyermek volt kitéve extrém erőszaknak a különböző konfliktusokban, és milliók szenvedtek különböző természeti katasztrófák következtében. Az afrikai ebolajárvány szintén ezreket hagyott árván, és még többen estek ki az iskolából.

Az UNICEF becslései szerint emellett világszerte körülbelül 168 millió gyermek dolgozik, sok pedig szexuális erőszak, emberkereskedelem és női körülmetélés áldozata.

(MTI)