Randizz az amerikai Stephanie-val a világ legjobb éttermében!

Furcsa felhívást tett közzé blogján egy San Franciscó-i nő: 39. születésnapjára vacsoratársat keres a világ legjobbjai közé sorolt Noma étterembe, Tokióba. Bár saját útját és szállását is a gavallérnak kell állnia, özönlenek a jelentkezők.

Randizz az amerikai Stephanie-val a világ legjobb éttermében!

A mobiltechnológiában utazó Stephanie Robesky azon kevés szerencsések közé tartozik, akiknek a 60 ezer jelentkező közül sikerült asztalt foglalniuk az alapvetően Koppenhágában működő, de január 9. és február 14. között egy tokiói hotelben vendégeskedő Noma étterembe. Ráadásul éppen születésnapján, január utolsó hetében.

Mivel azonban jelenleg senki sincs az életében, blogján (nerdgirl.com) randevúfelhívást hirdetett meg 28 és 46 év közötti egyedülálló férfiaknak, akiktől csak annyit követel meg, hogy jó társalkodók legyenek, és tudjanak bánni a késsel és a villával. Az utazási költséget és a szállást a jelentkezőnek kell állnia, de az étteremben már ő fizet; ez nem csekély felajánlás, hiszen egy többfogásos menü ára borral 64 900 jenre (kb. 500 euró) rúg, adók és borravaló nélkül.

Magáról annyit ír, hogy szeret olvasni, filmet nézni, búvárkodni, ukulelén játszani és jókat enni. Kiderül az is, hogy kedveli a csupasz macskákat és a "rossz tévét".

"Arra gondoltam, ha tízen jelentkeznek, az már jó. Aztán beindult az őrület" - mesélte az AFP hírügynökség érdeklődésére. A felhívás akkor lett igazán ismert, amikor a két Michelin-csillagos étterem alapító séfje, René Redzepi is kiírta a Twitterre vasárnap.

Keddig aztán több mint 300-an jelentkeztek, és Robesky még több érdeklődő felbukkanására számít. Mint mondja, barátai segítségével egy rövidített listát szeretne összeállítani, majd a három legígéretesebb partnert meghívja egy kávéra - innen a kitétel, hogy az illetőnek San Franciscóban vagy a környéken kell laknia. Végül legkésőbb péntekig meghozza a végső döntést - hangoztatta.

A verseny olyan kiélezett, hogy az egyik jelentkező, Kyle Vander Beek szoftvermérnök 82 barátja online petíciót tett közzé, arra buzdítva Robeskyt, hogy "védencüket" válassza.

A 2003-ban megnyílt, modern skandináv specialitásokat kínáló Nomát a brit Restaurant magazin 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben is a világ legjobb éttermének választotta.

MTI/para