Jennifer Lawrence a legjövedelmezőbb hollywoodi sztár

Jennifer Lawrence a legjövedelmezőbb hollywoodi sztár a Forbes pénzügyi magazin szerint.

Jennifer Lawrence a legjövedelmezőbb hollywoodi sztár

A mindössze 24 éves színésznő filmjei - így az X-Men - Az eljövendő múlt napjai és Az éhezők viadala: A kiválasztott című epizódjának első része - világszerte 1,4 milliárd dolláros jegybevételre tettek szert 2014-ben.

Az évente kiadott lista második helyén Chris Pratt áll 1,2 milliárd dollárral. A 35 éves színész A Galaxis őrzőiben és A Lego-kaland című filmek révén került az élmezőnyébe. Nem sokkal marad el tőle Scarlett Johansson.  Az Amerikai kapitány - A tél katonája, illetve a Lucy című sci-fi tetemes jegybevételei révén szerezte meg a harmadik helyet. 

A negyedik helyen szereplő Mark Wahlberg is hozzávetőleg egymilliárd dollárral gyarapította a stúdiók bevételeit idén a Transformers: A kihalás kora című filmmel. Az ötödik az Amerikai kapitányt megformáló Chris Evans 800 millió dollárral.  Az első tízben szerepel még Emma Stone - elsősorban A csodálatos 
Pókember 2. című alkotás révén -, Angelina Jolie a Demónával, James McAvoy az X-Men-filmmel, valamint Michael Fassbender és Hugh Jackman. 

Tavaly a pankrátorból lett akciósztár, Dwayne Johnson volt a legjövedelmezőbb a stúdiók számára, négy filmben szerepelt, amelyek világszerte 1,3 milliárd dollárt kerestek.

blikk.hu