Történelmi pillanat: Magyar lány a Miss World döntőjében

Kulcsár Edina kiemelkedően szerepelt Londonban, második helyezést ért el.

Történelmi pillanat: Magyar lány a Miss World döntőjében

A júliusban Magyarország Szépének megválasztott Kulcsár Edina ma versengett Londonban a Miss World címért. A 21 éves budapesti lány kiemelkedően szerepelt a világversenyen, ahol már az eredményhirdetés előtt is történelmet írt. Ő lett ugyanis az első magyar lány, aki bekerült az első tíz, majd a legjobb öt közé is a rangos megmérettetésen. A zsűri végül második helyezettnek választotta. A harmadik Amerika versenyzője, Elizabeth Safrit, az első pedig a dél-afrikai Rolene Strauss lett.

A magyar lány egyébként már a versenyt megelőző hetekben is nagy esélyesnek számított. Attól függetlenül, hogy kicsit szenvedett az angollal, az előzetes felmérések előkelő helyre várták, illetve például néhány napja a Miss Sport megmérettetésen is ügyesen teljesített.

A Miss World világversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő 25 évvel ezelőtt szerepelt rajta először. Ez a világ egyik legnevesebb szépségversenye, a zsűri több mint száz résztvevő közül választja ki a legszebbet, legokosabbat és legintelligensebbet. Több mint 200 országban közvetítették.

Hír24