Jogsértő Tolvai Reni új videóklipje – perre számíthat

Jogsértőnek találhatják az énekesnő új videóklipjét, mivel előzetes jelzés nélkül tartalmaz termékmegjelenítést. Minél tovább marad fenn a videómegosztón a klip, annál magasabb lehet a büntetés - írja a Bors.

Jogsértő Tolvai Reni új videóklipje – perre számíthat

Tolvai Reni új klipjét igen nagy durranásnak szánták, még egy pornós nagyi is szerepet kapott az extrém figurákat felsorakoztató videóban. Most azonban egész más okból került a klip a figyelem középpontjába.

A videó előtt megjelenik a sportolók és bodybuilderek számára készülő táplálékkiegészítők legnagyobb gyártójának neve, majd a szám első harmadában egy energiaital is feltűnik jól látható márkajelzéssel, sőt még játékra is invitálják a nézőket; meg kell találni, hol szerepel az energiaital a klipben- fedezte fel a Bors.

Reni menedzsere szerint ezzel kapcsolatban nincs mitől tartaniuk. "A videóban található termékmegjelenítést – amennyiben az a televízióba kerül – a csatornának kötelessége feltüntetni, az nem a mi dolgunk. A Youtube csatornán azonban bármilyen termék megjelenhet a klipen belül, anélkül, hogy ezt külön feltüntetnénk, a neten ez nem számít reklámnak" – mondta el Bara Csaba.

A lap által megkérdezett szakértő szerint azonban a reklámtörvény értelmében, ha sem a film elején, sem pedig a végén nincs feltüntetve, hogy a kisfilm termékmegjelenítést tartalmaz, az bizony jogsértésnek számít, és ez a szabályozás a videómegosztó portálon való megjelenésre is ugyanúgy érvényes. A mulasztás miatt büntetés pedig annál magasabb, minél több látható a jogsértő videó az interneten vagy a tévében. A Bors információi szerint Reni perre számíthat, és a klipet akár be is tilthatják.

Bors