Tigrisek közé ugrott egy kínai öngyilkosjelölt

Az állatkerti ragadozók azonban nem voltak éhesek, épp csak megkóstolták - írja a Hír24.

Tigrisek közé ugrott egy kínai öngyilkosjelölt

Különös módját választotta az öngyilkosságnak: az állatkert bengáli tigrisei közé vetette magát egy 27 éves, depressziós, munkanélküli férfi a dél-nyugat kínai Chengdu állatkertjében – jelentette az AFP.

A látogatók döbbenten nézték, és fotózták telefonjaikkal amit Yang Jinhai felmászik egy fára, majd beugrik a nagymacskák kifutójára, és megpróbálja addig provokálni az egyébként jól tartott állatokat , amíg meg nem támadják. Mintegy 20 percen keresztül próbálta rávenni az állatokat, hogy egyék meg. A tigrisek azonban nem kértek belőle, csak a hím állat igyekezett elzavarni a betolakodót a területéről.

Az állatkert személyzetének végül sikerült közbelépni, kábítófegyverrel kiütni a nagymacskát, és megmenteni a férfi életét. Yang Jinhai így 16 közepesen súlyos sérüléssel úszta meg a kalandot. A súlyos mentális problémákkal küzdő férfi később úgy nyilatkozott, hogy nem bírta nézni, ahogy ezek a csodálatos állatok bezárva nyomorognak, és nem élhetnek ősi ösztöneiknek. Ezért ajánlotta fel nekik a testét. „Mondtam nekik, hogy megharaphatnak, és megehetnek, nem fogok védkezni” – nyilatkozta az eset után a férfi.

Yang Jinhai egyébként az 1987 óta, az óriás pandák megmentéséért küzdő központi állatkertben próbált tigriseledellé válni.

Hír24