Miss Szlovákia 2014: Egyetlen szőke sem jutott be a legszebbek közé

Lezárult a Miss Szlovákia 2014 válogatóversenye, a szervezők már hivatalosan is bemutatták a tizenkét döntőst.

Miss Szlovákia 2014: Egyetlen szőke sem jutott be a legszebbek közé

Egész Szlovákiából érkeztek lányok a szépségversenyre, azonban a tizenkettes felállásból hiányzik Pozsony, azonban Kassáról két szépségnek is sikerült bejutnia a döntősök közé. Mindegyik lány minimum egy idegen nyelvet beszél, s emellett vannak nagyon humorosak is.

Magdaléna Šebestová, a Miss Szlovákia főszervezője a Pravda.sk-nak elárulta, hogy idén is nagyon érdekesek voltak a castingok. Arra a kérdésre, hogy jobb volt-e a választék vagy rosszabb a tavalyinál, nem szívesen válaszolt. „Nem minősítém jobbnak vagy rosszabbnak. Minden évben más típusú lányok mérettetik meg magukat, idén például idén nincs szőke hajú lány a tizenkét döntős között" – mondta Šebestová. Világosabb haja csupán a 3-as és a 6-os számú döntősnek van.

Šebestová pozitívumként kiemelte, hogy az összes lány beszél idegen nyelvet. „Néha azt érzem, szégyellnem kéne magam. Minden évben találunk olyan lányokat, akik több nyelven is beszélnek. Én csak egy idegen nyelven tudok, a lányok többsége azonban legalább három nyelven is képes kommunikálni” – mondta mosolyogva a szépségverseny rendezője, aki 2005-ben elnyerte a Miss Szlovákia címet.

Šebestová negatívumként emelte ki azt, hogy a lányok többsége műkörmöt, műszempillát visel, amiről azt hiszik, hogy szép. Šebestová szerint meg kell tanítani a mostani lányoknak, hogy nem csak ebben rejlik a szépség, hanem a természetességben és a kisugárzásban . „Amikor én voltam  szépségversenyen, fogalmunk sem volt arról, hogy mi az a műköröm, műszempilla, s nem volt meghosszabbított hajunk sem” – jegyezte meg Šebestová, aki elárulta, hogy főleg  modelltapasztalattal rendelkező szépségek jelentkeztek, akiknek emiatt néha túl nagy az önbizalmuk és azt hiszik, övék a világ. Nekik meg kéne tanulniuk kissé szerényebbnek lenni bizonyos helyzetekben.

pravda.sk/para